Два українські фільми увійшли в лонг-лист премії “Оскар”

Американська кіноакадемія оголосила список повнометражних фільмів, допущених до розгляду на 93-тю премію “Оскар”. У ньому є і два фільми, створені за підтримки Державного агентства з...

Американська кіноакадемія оголосила список повнометражних фільмів, допущених до розгляду на 93-тю премію “Оскар”.

У ньому є і два фільми, створені за підтримки Державного агентства з питань кіно, пише “Укрінформ” з посиланням на пресслужбу агентства.

Зокрема, у категорії “Фільм іноземною мовою” це стрічка Валентина Васяновича “Атлантида”, обрана Українським Оскарівським комітетом як національний претендент у категорії “Міжнародний повнометражний фільм”. Всього до цієї категорії включено фільми з 93-х країн світу.

У категорії “Документальний повнометражний фільм” – стрічка Ірини Цілик “Земля блакитна, ніби апельсин”, що отримала кваліфікацію як переможець Санденсу та учасник Берлінале. У переліку повнометражних документальних фільмів загалом 238 картин.

Повідомляється, що короткі списки з 15 фільмів у кожній категорії будуть оголошені 9 лютого. Номінантів на премію “Оскар” оголосять 15 березня.

93-тя церемонія вручення премії “Оскар” за досягнення у галузі кінематографа за 2020 рік відбудеться 25 квітня в Лос-Анджелесі.

Читайте також: Український біатлоніст Прима виграв золоту медаль на Чемпіонаті Європи

Категорії
Культура
Новини
Loading...