Поліцейські Івано-Франківщини патрулюють автошляхи області, щоб запобігти аварійності

Зменшити кількість аварій – завдання для кожного і стосується воно дотримання ПДР як водіями, так і пішоходами. Упродовж січня 2021 року спостерігається стрімке збільшення...

Зменшити кількість аварій – завдання для кожного і стосується воно дотримання ПДР як водіями, так і пішоходами.

Упродовж січня 2021 року спостерігається стрімке збільшення ДТП на дорогах Івано-Франківщини. На жаль, рівень смертності і травматизмутакож зріс. Станом на 29 січня 2021 року сталося 366 аварій, у яких 16 людей загинули, а 54 – постраждали. До слова, у минулому році за вказаний період зафіксовано 242 ДТП, де 9 осіб загинули, а 51 – травмувалися. Також цьогоріч збільшилася кількість смертельних аварій саме через наїзд на пішоходів.

Причини аварій різні, але найчастіше серед них такі: перевищення швидкості, виїзд на смугу зустрічного руху, недотримання дистанції, керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння, перехід дороги у невстановленому для цього місці й у темну пору доби.

Поліцейські Івано-Франківщини проводять низку заходів для забезпечення безпеки на автошляхах області. Йдеться про превентивну роботу підрозділів поліції, які щозміни 24/7 патрулюють дороги Прикарпаття задля безпеки громадян.

“Переконані, що взаємодія поліції та громадськості, а також свідомість кожного водія може позитивно вплинути на вирішення проблеми дорожнього-транспортних пригод. Пам’ятайте, другого шансу може не бути, а за кожною ДТП – життя і здоров’я людей”, – зазначають правоохоронці.

Немає опису світлини.

Читайте також: За вихідні на Івано-Франківщині поліцейські зафіксували майже пів сотні ДТП. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...