Діти з навчально-реабілітаційного центру отримали корисний інвентар. ФОТО

В Івано-Франківську, на вулиці Військових Ветеранів, 14 а функціонує Навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами інтелекту та з порушенням опорно-рухового апарату. Сьогодні він поповнився...

В Івано-Франківську, на вулиці Військових Ветеранів, 14 а функціонує Навчально-реабілітаційний центр для дітей з вадами інтелекту та з порушенням опорно-рухового апарату. Сьогодні він поповнився новим необхідним інвентарем.


Про це повідомляє офіційний сайт міського голови.

Декілька років тому тут провели цілий комплекс робіт з енергомодернізації за програмою НЕФКО. Також допомагає закладу міський соціально-відповідальний бізнес – індустріальний парк “Аркан”. Сьогодні вони зробили подарунок, який буде призначений для діток дошкільної групи, та прилади, які призначаються для господарської діяльності. Це і розвиваючі килимки, також обладнання для харчоблоку, шафи, стелажі, холодильник для медпункту, дві газонокосарки, та солодощі.

“Ми співпрацюємо з міською владою. Нам прийшов запит на те, чи можемо ми допомогти НРЦ. І ми із задоволенням відгукнулись на нього. Перелік був досить значний, але ми все придбали, а сьогодні привезли це для діток”, – ділиться керівник з будівництва та розвитку індустріального парку “Аркан” Ігор Коць.

Зараз на повному державному забезпеченні в НРЦ навчається 154 дитини.

“Це особливий заклад, для дітей з особливими потребами, з інвалідністю. Такий заклад в місті є один. Тут дітки проходять повний цикл навчання: від садочку і до загальної середньої освіти. Також дітки тут можуть знаходитись цілий день, мають триразове харчування. А також їх возить спеціальний транспорт”, – директор НРЦ Віталій Демків.

Заступниця міського голови Вікторія Дротянко розповідає, що така співпраця між бізнесом і громадою дуже важлива та дозволяє відкривати нові можливості й допомагати там, де влада не може допомогти з якихось причин.

“НРЦ – установа, яка спеціалізується в навчанні дітей з особливими потребами. А через карантин довший час не працювала, навіть коли школи вже мали дозвіл працювати – їм було заборонено. Тому, ці дітки відчули брак уваги, спілкування. Дуже добре, що є соціально-відповідальний бізнес, який допомагає дітям з інвалідністю. Така допомога завжди вітається. Адже цим дітям потрібна увага”, – каже міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте також: Вночі у Франківську патрульні виявили трьох водіїв з ознаками сп’яніння: в одного знайшли наркотики. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...