Прикарпатця посадили на шість років за торгівлю канабісом

Снятинський районний суд виніс вирок жителю Снятинщини, який виготовляв та продавав канабіс. У кінці жовтня 2019 року чоловік пішов у лісовий масив, який знаходиться...

Снятинський районний суд виніс вирок жителю Снятинщини, який виготовляв та продавав канабіс.


У кінці жовтня 2019 року чоловік пішов у лісовий масив, який знаходиться на території села Новоселиці Снятинського району з метою пошуку глини для виконання ремонтних робіт у житловому будинку, в якому він проживав, пише Голос-Інфо з посиланням на Галичину.«Перебуваючи у лісовому масиві, він помітив кілька дикорослих рослин, зовні схожих на рослини коноплі, які вирішив зірвати та привласнити, щоб спробувати виготовити наркотичний засіб канабіс, з метою його подальшого збуту. Він приніс їх додому, листя висушив, подрібнив і таким чином незаконно виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс та незаконно зберігав його у господарстві, у якому проживав, з метою подальшого збуту».

Чоловік вживав канабіс за допомогою «бульбулятора», а також продавав клієнтам.

Обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 307, ч.1 ст.309, ч.1 ст.317КК України, щиро розкаявся у вчиненому, активно сприяв розкриттю злочинів, позитивно характеризується за місцем проживання, на обліку в психоневрологічному кабінеті та на диспансерному обліку в наркологічному кабінеті не знаходиться, раніше не судимий.

Обвинувачений також уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.«Суспільний інтерес в укладенні угоди про визнання винуватості полягає у недопущенні іншими особами вчиняти злочини у сфері обігу наркотичних речовин, усвідомленні ними, що кожному за скоєння злочину буде призначено покарання, зокрема у виді позбавлення волі. При цьому враховуються співмірність скоєного злочину узгодженій сторонами кримінального провадження покарання, яке є індивідуалізованим та сприятиме вихованню засудженої особи за злочини у сфері обігу наркотичних речовин, осуду її протиправної поведінки тими особами, кому відомо про це», – йдеться у вироці суду.

Суд визнав чоловіка винним за трьома статтями Кримінального кодексу. За сукупністю злочинів шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим суд призначив остаточне покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Строк відбування покарання обвинуваченого рахуватимуть з часу затримання в порядку виконання вироку.

Запобіжний захід, раніше обраний чоловікові (тримання під вартою із визначеною сумою застави) залишити до вступу вироку в законну силу.

Вирок виніс суддя Ігор Сегін.

Читайте також: На Прикарпатті ще три навчальні заклади закрили на карантин

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...