Прикарпатець, що пропонував патрульним хабар, заплатить 17 тисяч гривень штрафу

Нещодавно, 8 лютого, у Снятині відбувся суд над чоловіком, що пропонував патрульним хабар. Як йдеться у матеріалах справи, 18 січня цього року на вулиці Грушевського...

Нещодавно, 8 лютого, у Снятині відбувся суд над чоловіком, що пропонував патрульним хабар.

Як йдеться у матеріалах справи, 18 січня цього року на вулиці Грушевського у селищі Заболотів патрульні зупинили автомобіль “Mercedes Benz 124”, що порушував правила дорожнього руху, зокрема п. 2.1 “ґ”, який передбачає, що водій механічного транспортного засобу повинен мати при собі поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Інспектор виніс постанову про накладення адміністративного стягнення в справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху за частиною 1 статті 126 КУпАП (штраф в розмірі 425 гривень).

У лейтенанта поліції виникла підозра, що водій у стані наркотичного сп’яніння. Йому було запропоновано проїхати до медичного закладу та пройти тест.

Керманич запропонував патрульним хабар – 1000 гривень за непроходження тесту на стан наркотичного сп’яніння у медичному закладі.

Поліцейські йому відмовили, після чого забрав грошові кошти та був змушений поїхати до Коломийської центральної районної лікарні для проходження тесту на стан наркотичного сп’яніння.

Дорогою до лікарні керманич поклав гроші у нішу для утримання стаканів між передніми сидіннями службового автомобіля та запропонував їх патрульним. Поліціянти викликали слідчо-оперативну групу.

Прокурор, обвинувачений та його захисник в судовому засіданні просили затвердити угоду про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 17 000 гривень штрафу.

Читайте також: У лікувальних закладах Прикарпаття зростає кількість хворих на COVID-19

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...