На Прикарпатті розгорнуть тимчасовий шпиталь для заражених COVID-19

В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Ситуація з коронавірусом на Івано-Франківщині погіршується. Більшість лікарень – переповнені. Про це у...

В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Ситуація з коронавірусом на Івано-Франківщині погіршується. Більшість лікарень – переповнені.

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив голова комітету парламенту з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

Він заявив, що рішення про шпиталь ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області.

Радуцький наголосив: за останню добу (19 лютого) кількість хворих на коронавірус у регіоні збільшилась майже на 30%, за місяць – у 4 рази.

“У багатьох населених пунктах заповненість лікарень, відведених під “ковідних” пацієнтів, складає понад 90%, в деяких медзакладах – 100%”, – зазначаив Радуцький.

За словами посадовця, вже ухвалили низку рятувальних заходів.

“Додати 600 ліжко-місць для лікування хворих на коронавірус, розгорнути тимчасовий шпиталь на 250 місць на базі Богородчанської лікарні, визначити маршрути госпіталізації до лікарень сусідніх областей”, – розповів глава парламентського комітету.

Водночас епідеміологічна ситуація по всій країні значно покращилась. Це дало можливість уряду повернутись до кольорового поділу на зони в межах адаптивного карантину.

Глава парламентського комітету нагадав, що в Україні діятиме поділ на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони.

“Дійсно в різних регіонах країни різна епідеміологічна ситуація. Наприклад, у Херсонській області за минулу добу було виявлено 15 нових хворих на COVID-19, у Івано-Франківській – 646. Зрозуміло, що в цих регіонах повинні діяти різні рівні карантинних обмежень”, – наголосив Радуцький.

Читайте також: На Прикарпатті посилять карантинні обмеження. ВІДЕО

Категорії
Життя
Новини
Loading...