На форумі “Україна 30. Платіжка” обговорили важливість управління відходами

Вчора, 17 лютого, на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка» пройшла перша панельна дискусія «Тепло, вода, утилізація сміття: формування тарифів». Спікерами виступали заступник міністра захисту...

Вчора, 17 лютого, на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка» пройшла перша панельна дискусія «Тепло, вода, утилізація сміття: формування тарифів».

Спікерами виступали заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець, членкиня НКРЕКП Ольга Бабій, голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов та виконавчий директор з управління відходами Центральної та Східної Європи і директор регіону Україна компанії «Veolia» Маттіас Фогель, інформують у пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Модерував дискусію виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан.

Ішлося про важливість прийняття законопроекту №2207-1-д про управління відходами, ролі регулятора в нагляді за дотриманням балансу «ціна-якість» у наданні послуг споживачам, ролі влади на місцях у відстоюванні інтересів споживачів та необхідності прозорого механізму при формуванні тарифів на комунальні послуги.

Руслан Стрілець наголошував на необхідності прийняття регіональних планів поводження з ТПВ, над якими працюють обласні адміністрації, та затвердження відповідної державної стратегії з урахуванням будівництва полігонів ТПВ та  сміттєпереробних заводів, ролі громади у цих процесах.

Маттіас Фогель поділився досвідом та розповів про важливість законопроєкту про управління відходами.

«Для нас, як для компанії «Veolia», міжнародного інвестора, дуже важливо мати уставлені законодавчі рамки. Ми повністю підтримуємо новий проєкт Закону про управління відходами, тому ще надзвичайно важливий нормативний акт. Я переконаний, що Україна може перейняти досвід з багатьох європейських країн, таких як Польща, наприклад, де вже близько 10 років тому відбулася «сміттєва революція», де вже багато речей зроблено для того, щоб покращити ситуацію з управлінням відходами», – розповів Маттіас Фогель. Він зазначив, що вирішувати ситуацію з відходами в Україні потрібно починати з нуля і вони готові до співпраці.

Ольга Бабій, як представник контролюючого органу, акцентувала увагу на ролі місцевих комунальних підприємств у формуванні тарифів та якості надання послуг населенню.

Після завершення дискусійної панелі спікери відповіли на запитання журналістів та учасників форуму.

Категорії
Влада
Новини
Loading...