У Коломиї судили жінку, бо видала виборчий бюлетень не тій сестрі

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок членкині виборчої комісії, яка дала виборчий бюлетень особі, яка не мала права його отримувати. У день проведення виборів, 25 жовтня 2020...

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок членкині виборчої комісії, яка дала виборчий бюлетень особі, яка не мала права його отримувати.

У день проведення виборів, 25 жовтня 2020 року, обвинувачена була членом дільничної виборчої комісії №260368( Печеніжин). Жінка дала виборчий бюлетень особі, яка не мала права його отримувати.

Обвинувачена свою вину у скоєному кримінальному правопорушенні визнала у повному обсязі та дала суду наступні показання.

На вказаних виборах виконувала обов’язки заступника голови виборчої дільниці та спільно з іншим членом комісії знаходилася на виборчій дільниці та видавала виборцям виборчі бюлетені. Наприкінці дня залишилася сама, оскільки інший член комісії захворіла. Із-за великої кількості виборців не перевірила паспорт виборця, яка була у масці і видала їй бюлетені на ім’я сестри. Хоча обох добре знає і помилитися в особі не могла. Дану дію вчинила умисне. У вчиненому щиро розкаюється.

Суд ухвалив визнати жінку винною  за ст. 158-1 ч.3 КК України та призначити  іспитовий строк – один рік.

У відповідності до вимог ст. 76 КК України  обвинувачена зобов’язана:

  • періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;
  • повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання та роботи.

Читайте також: Небезпечний лід: як поводитися на водоймах?

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...