У Франківську встановлять анотаційну дошку військовому діячу УНР Францу Борису

В Івано-Франківську 28 лютого міський виконавчий комітет планує встановити анотаційну дошку командиру кінної розвідки полку Січових стрільців, сотнику армії Української Народної Республіки Францу Борису....

В Івано-Франківську 28 лютого міський виконавчий комітет планує встановити анотаційну дошку командиру кінної розвідки полку Січових стрільців, сотнику армії Української Народної Республіки Францу Борису.

Про це сказав куратор муніципальної програми “Івано-Франківськ – місто героїв” Станіслав Козлов, пише “Суспільне Карпати”.

За його словами, до виконкому міської ради звернулися прикарпатські краєзнавці та представники громадської організації “Українське Реєстрове Козацтво” з ініціативою встановити пам’ятну дошку на фасаді будинку на вулиці Степана Бандери, 62, корпус 2.

“На території, де зараз розташований пам’ятник Степану Бандері, на початку ХХ століття було родинне обійстя сім’ї Франца Бориса. Якщо нам дозволять карантинні обмеження, то ми плануємо 28 лютого, в річницю вбивства військового діяча, організувати відкриття цієї пам’ятної дошки на фасаді офісу ГО “Українське Реєстрове Козацтво”, адже будинок родини Франца Бориса до наших днів не зберігся”, – сказав Станіслав Козлов.

Сотник армії УНР народився 16 липня 1896 року в Станіславові (пізніше – Івано-Франківськ). Брав участь у Першій світовій війні у складі армії Австро-Угорщини, пройшов російський полон. В часи Директорії був командиром кінного полку Січових стрільців армії УНР.

28 лютого 1943 року був застрелений разом з двома іншими мешканцями села Антоном Абрамчуком та Пилипом Підгайним бійцями Армії Крайової у селі Потуржин на Холмщині, в якому Борис був війтом.

Читайте також: Прикарпатка відсвяткувала 101 рік. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...