Обурені глядачі телеканалу 1+1 просять вибачитись перед аудиторією за ганебний фільм про Степана Бандеру

Нещодавно на телеканалі 1+1 продемонстрували фільм про Героя України, провідника ОУН – Степана Бандеру. Телеканал зобразив йго, як хвору психічно не врівноважену людину та...

Нещодавно на телеканалі 1+1 продемонстрували фільм про Героя України, провідника ОУН – Степана Бандеру.

Телеканал зобразив йго, як хвору психічно не врівноважену людину та наділило Героя усіма найгіршими якостями людини. Обурені таким фільмом люди масово почали писати листи- звернення до редакції 1+1 з проханням  вибачитись перед своїми глядачами, також пробачення повинні попросити творці цього фільму. Нижче наводим текст звернення.

Нещодавно ваш телеканал транслював фільм «Секрети Бандери», в якому творцями фільму була нанесена образа мільйонам українців. Телеканал «1+1» в цьому, відверто пропагандистському, фільмі зобразив національного героя України та ідеолога націоналістичного руху аморальною, жорстокою істотою, позбавленою всіх позитивних людських якостей. Творці фільму зробили з провідника ОУН потвору, якої навіть соромилася родина. Великого героя України, який свідомо віддав життя за Україну, творці фільму назвали терористом і зрадником.

Телеканал «1+1» зробив акцент на всіх реальних і вигаданих негативних рисах Бандери. Деякі з них були роздуті до масштабів слона, деякі, що називається, «висмокчені з пальця». Творці фільму в деяких своїх оцінках орієнтувалися на дані НКВС – лютого ворога України, карального органу Кремля, який жорстоко знищував мільйони українців. Творці фільму в своїх оцінках стали на бік споконвічного ворога України – Російської імперії та використали їхні методи інформаційного знищення національних героїв. Телеканал «1+1» уподібнюєтеся до кремлівської «кісєльовщини», яка називає українців фашистами та зображає їх нелюдами-кровопійцями.
Мені зрозуміла мета цього фільму, на відміну від більшості українців, яких ви хочете обдурити: телеканал 1+1 свідомо хоче сформувати в українському суспільстві різко негативне ставлення до Степана Бандери – символу боротьби українського народу за визволення, за Державу і добробут нації. Телеканал «1+1» свідомо хоче «вбити» сьогоднішнє національне піднесення українців, щоб до влади в Україні не прийшли патріоти України, тому що саме вони прагнуть на протязі сотень віків здобути Незалежність і Державу. Вони – послідовники  всіх героїв національно-визвольних змагань і вони – найбільша загроза корупції, олігархії, іноземній агентурі, грабунку українців. Тому керівництво телеканалу скерувало проти національних героїв чорну аморальну пропаганду.  Сьогодні цькування направлено на Степана Бандеру, завтра цькуватимуть Петлюру.
Наслідком такої аморальної журналістики стане значний спад національного піднесення українців, зневіра їх в перспективності Української держави, в боротьбі за незалежність і за гідність. Це призведе до реваншу українофобських, антиукраїнських сил, які й надалі грабуватимуть українців і знущатимуться з них. Це призведе до подальшої колонізації України.
Я та мої побратими заявляємо, що будемо боротися з наклепами та очорненням наших героїв і не допустимо викривлення історичної пам’яті про них та про історичні події нашої держави.
Я та мої побратими вимагаємо від телеканалу «1+1» не чинити наклепів на національних героїв України, поважати цінності та національні почуття українців, не «підспівувати» брехливій російській пропаганді.
Ми вимагаємо вибачень від телеканал «1+1», та зокрема від творців фільму, перед мільйонами українців за причинену важку образу всім тим, хто разом з Бандерою боровся за Українську державу, хто всіляко допомагав у цій боротьбі та для кого сьогодні Бандера залишається символом і ідеологом Української держави” – Олесь Побіл, журналіст, громадський діяч.
Джерело: Франківчани

Категорії
Життя
Новини
Loading...