Чому ресторани в Буковелі працюють на карантині. Коментар Держпродспоживслужби

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в області разом із поліцейськими впродовж 22-го лютого перевірили 63 об’єкти на гірськолижному курорті “Буковель”. Про це Суспільному Карпати розповів перший заступник...

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби в області разом із поліцейськими впродовж 22-го лютого перевірили 63 об’єкти на гірськолижному курорті “Буковель”. Про це Суспільному Карпати розповів перший заступник начальника обласного управління Микола Сендецький.

За його словами, наразі немає постанови Кабінету міністрів України про віднесення Івано-Франківської області до червоної епідеміологічної зони, тому заклади працюють, як і раніше.

“На сьогодні заборони, як такої, працювати закладам громадського харчування на виніс немає. Вони можуть працювати відповідно до постанови Кабінету міністрів України № 1236, яка дозволяє роботу з певними обмеженнями – індивідуальні маски, чотири людини за столом , відстань між столиками по 4 метри. В абсолютній більшості ці вимоги були дотримані” – сказав Микола Сендецький.

Ресторани в Буковелі працюють, бо нема постанови Кабміну. Держпродспоживслужба

Проводитимуть перевірки та рейди на Буковелі після того, як Прикарпаття належатиме до червоної карантинної зони, каже Микола Сендецький. Сьогодні ж, за його словами, три групи працівників Держпродспоживслужби проводили профілактичну роботу.

“Ми працювали на профілактику. Повідомляли і вручали пам’ятки про те, що буде прийняте рішення про заборону роботи закладів громадського харчування і буде дозволено працювати на виніс”, – повідомив Сендецький.

Нагадаємо, начальник Головного управлннія Держпродспоживслужби в Івано-Франківськівській області Роман Гурський під час брифінгу в ОДА назвав імовірні причини стрімкого поширення коронавірусу на Прикарпатті впроводж останніх тижнів.

Перший фактор – святкові банкети. Другою причиною, на його думку, є масові заходи, зокрема, коляда. Третій фактор поширення коронавірусу – міграція людей, пов’язана із роботою гірськолижних курортів і готелів.

Перший заступник начальника обласного управління Держпродспоживслужби Микола Сендецький розповів, що з 22-го лютого на гірськолижному курорті працюватимуть додаткові групи, що стежитимуть за дотриманням карантину.

В той же час ресторатори Франківщини вимагають від влади запровадити повний, а не вибірковий карантин. 19-го лютого ресторатори зустрілися із головою Івано-Франківської облдержадміністрації Андрієм Бойчуком, де обговорили ситуацію.

Читайте також: У Франківську скасували депутатські прийоми

Категорії
Життя
Новини
Loading...