Івано-Франківськ планує стати “Великою культурною столицею” України

В Івано-Франківську готують проєкт на грант від Українського культурного фонду “Велика культурна столиця”. На нього подадуть понад десяток культурних проєктів та ініціатив, які проводили...

В Івано-Франківську готують проєкт на грант від Українського культурного фонду “Велика культурна столиця”. На нього подадуть понад десяток культурних проєктів та ініціатив, які проводили у місті впродовж останніх років.

Координатор проєкту Андрій Савка під час громадських слухань розповів, що поки презентують неостаточний список. Сьогодні представляли частину із них, пише “Суспільне Карпати”.

“Франківськ має що показати. Тут розвиваються багато напрямків. Той перелік подій, фестивалів – це те, що ми зібрали з командою і те, що варте уваги, на нашу думку. Та у нас є ще місяць на те, щоб щось змінити та додати у цей список, – говорить Андрій Савка. – Роботи багато, маємо зібрати інформацію, сформувати кошторис”.

“Коляда на Майзлях”, фестиваль-переберія міських культур “Межа”, гуцульський фестиваль, проєкт “Врятуймо скарби разом”, фестиваль сакрального мистецтва, фестиваль оберегів, фестиваль живих скульптур, фестиваль оркестрів, фестиваль хорового мистецтва, ініціативи, які залучають молодь до ІТ-сфери та брейк-дансу – попередній список проєктів, які подадуть на грант від Українського культурного фонду.

“Наше місто має чим себе презентувати, має свою родзинку і колорит. Місто, яке має чим поділитися, має можливість приймати людей з різних куточків світу. Коли вибирали фестивалі та ініціативи, то акценти ставили саме на ті галузі, які у нас найпотужніші і чим можемо здивувати людей”, – сказала керівниця управління культури міськвиконкому Надія Загурська.

До слова, “Велика культурна столиця” – це один з трьох почесних річних статусів Культурної столиці України, який може бути присвоєний територіальній громаді з населенням більше 100 тисяч осіб та зі спроможністю реалізувати річну програму культурно-мистецьких проєктів, спрямовану на досягнення цілей програми “Культурні столиці України”.

Мінімальна сума гранту становить 10 мільйонів гривень. Максимальна – 20 мільйонів. Більше про грант можна прочитати тут.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про небезпечні шоколадки з кунжутом

Категорії
Культура
Новини
Loading...