Франківськ відшкодовуватиме збитки перевізникам, які їздять до приміських сіл

Програму підтримки перевізників в Івано-Франківську ухвалили 26-го лютого під час сесії міської ради. Зробили це для того, щоб не підвищувати тарифи на проїзд, розповів...

Програму підтримки перевізників в Івано-Франківську ухвалили 26-го лютого під час сесії міської ради. Зробили це для того, щоб не підвищувати тарифи на проїзд, розповів заступник міського голови Михайло Смушак. Кореспонденти Суспільного Карпати дізнавалися, як під час карантину курсує громадський транспорт в області.

В Івано-Франківську працює громадський транспорт, однак в режимі спецперевезень. Їхати в автобусі по місту можна з довідкою з місця роботи та лише на сидячих місцях. Через те, що пасажирів поменшало, перевізникам, які їздять до приміських сіл, муніципальна влада частково відшкодовуватиме збитки. Саме тому сьогодні на сесії міської ради ухвалили програму підтримки перевізників. Діятиме програма підтримки перевізників лише на час карантину.

Франківськ відшкодовуватиме збитки перевізникам, які їздять до приміських сіл

“Перевізники, які працюють, мають встановлені валідатори. Відповідно, ми будемо рахувати пропорційно до кількості перевезень пасажирів. Наприклад, є 100 пасажирів платних. Ця інформація є завалідована, і оператор подає нам всю інформацію. Тоді ми компенсовуємо ще по коефіцієнту втрати, які вони не добрали за пасажирів”, – зауважив Михайло Смушак.

Всередині Івано-Франківського автовокзалу – жодної людини. Всі каси закриті, бо продаж квитків тут призупинили. Автовокзал працює лише в довідковому режимі. На платформах автостанції – автобуси з табличками “Спецперевезення”. Саме так відсьогодні їздить транспорт, каже заступниця генерального директора обласного підприємства автобусних станцій Ірина Зелінська.

“Це обмежені перевезення. Вони перевозять тільки ту категорію населення, яка має довідки та посвідчення. Говорячи про “нелегалів”, я не можу за них відповідати, бо це ринок неконтрольованй абсолютно”, – зазначила Ірина Зелінська.

Франківськ відшкодовуватиме збитки перевізникам, які їздять до приміських сіл

Водій автобуса Володимир Павлів розповідає, що зазвичай їздить з Івано-Франківська до Буковеля, Хуста та Рахова. Сьогодні на маршрут не вийшов. На вокзал приїхав власною автівкою, щоб подивитися, яка зараз ситуація з перевезеннями.

“Усі нелегали, які їздили, так і їздять. Хто платить податки – не їздить, хто не платить податок – їздить. Нам заборонили їздити, поліція зупиняє і каже, що потрібно буде 17 тисяч штрафу платити”, – сказав водій.

Франківськ відшкодовуватиме збитки перевізникам, які їздять до приміських сіл

Поза межами автовокзалу стоять декілька маршрутних автобусів та приватних мікроавтобусів. Розповісти про те, чому продовжують працювати, водії відмовилися.

Поруч із автовокзалом чекають пасажири, які користуються послугами приватних перевізників. Ганна Бабій намагається доїхати додому до Нових Кривотул. Розповідає, що у Франківськ приїхала зі знайомими, бо вранці не дочекалася автобуса до міста.

“Сюди приїхали машиною, бо на роботу їхали сусіди, так і дісталася. А зараз, може, щось буде. Пішки не будемо йти”, – говорить Ганна Бабій.

На залізничному вокзалі всі пасажирські та приміські потяги курсують у звичному режимі. Додаткових вказівок щодо заборони курсування потягів поки не було, каже начальник Франківської дирекції залізничних перевезень Володимир Загалюк. Тому на вокзалі здійснюють посадку та висадку пасажирів, однак лише тих, які раніше придбали квитки. Відсьогодні в касах їх купити вже не можна.

Франківськ відшкодовуватиме збитки перевізникам, які їздять до приміських сіл

“Є заборона на продаж квитків у червону зону, як з Івано-Франківської області, так і до Івано-Франківської області. Але ті пасажири, які купили квитки завчасно і мають проїзний квиток, зможуть поїхати туди, куди їм потрібно”, – пояснив Володимир Загалюк.

Читайте також: На Прикарпатті затримали людей, які незаконно переправляли громадян через кордон

Категорії
Життя
Новини
Loading...