У Старуні молилися за хворих та лікарів. ФОТО

Цього разу прочани та молільники єдналися в молитві більшою мірою за допомогою онлайн-трансляції. Так у ніч з 28 лютого на 1 березня в Центрі...

Цього разу прочани та молільники єдналися в молитві більшою мірою за допомогою онлайн-трансляції.

Так у ніч з 28 лютого на 1 березня в Центрі паломника «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбулися традиційні нічні чування. На запрошення отця-пароха о. Ярослава Середюка, цього разу чування провадив о. Володимир Лось з Івано-Франківська.

Зважаючи на карантинні обмеження, через запровадження на Прикарпатті «червоної» зони, адміністрація Центру паломника звернулася з особливим проханням, щоби ці нічні моління проходили виключно в режимі онлайн. Таким чином долучитися до спільної молитви міг кожен охочий.

У самому ж храмі святих апостолів Петра і Павла зібралися священники та місцеві жителі, які, напередодні весни, заносили до Господа свої щирі молитви, випрошуючи в Нього здоров’я для всіх хворих та медичних працівників.

Нічні моління розпочалися з Вечірньої, яку очолив ректор Духовної семінарії о. Олексій Данилюк. Після молитви о. Володимир Лось виголосив першу реколекційну науку. Назагал тематика розважань була досить різною. Проповідник роздумував і над притчею про Блудного сина, і про особу Милосерного Батька, який посилає свого Сина, щоби віднайти кожну людину. Отець-проповідник також дав кілька практичних порад для покращення духовного життя.

Кульмінаційним моментом нічних молінь стала Божественна Літургія. Її очолив о. Володимир Лось, спільно з присутніми священниками.

Варто також додати, що в часі нічних чувань, о. Ярослав Середюк представив присутнім перший випуск Вісника Центру паломника, який має назву «Слово Симеона». Це 24-ох сторінковий журнал, в якому окрім новин з Центру паломника, планів та анонсів, кожен також знайде цікаві та корисні роздуми, поради та тематичні рубрики. Згідно задуму, видання має виходити щомісяця, щоби кожен прочанин міг взяти його із собою додому та поповнити свою домашню бібліотеку.

Читайте також: Курс на 2 березня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...