Україна відмовляється від літнього часу і переведення стрілок

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт “Про обчислення часу в Україні”, яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року. Якщо закон...

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт “Про обчислення часу в Україні”, яким пропонується скасувати сезонне переведення годинників раз на пів року.

Якщо закон ухвалять повністю, то в Україні більше не буде переходу на літній час, а постійно залишатиметься нинішній зимовий час, або UTC+2 за міжнародною шкалою, інформує BBC. Україна. 

Таким чином різниця між київським та московським часом постійно буде одна година.

Вважається, що саме зимовий час є природним і стандартним для певної території.

Тоді як на літній час годинники переводять кожної весни, щоб робочі години більше припадали на світловий день – і таким чином, як вважається, економилися кошти на електроенергію.

В Україні переходять на літній час щороку в останню неділю березня, а на зимовий – в останню неділю жовтня. Восени переводять стрілку на годину назад, а навесні – вперед.

Коли тепер востаннє переведуть стрілки годинників в Україні наразі невідомо. Виглядає так, що 28 березня вона ще перейде на літній час, а восени 2021 року – повернеться вже на постійний зимовий.

Щоб не переходити на літній час зараз, низка депутатів пропонує ухвалити цей законопроєкт якомога швидше – тому ініціативу до другого читання будуть готувати за скороченою процедурою.

Читайте також: Авіатори серцями розписали небо над Прикарпаттям. ФОТО

Категорії
Влада
Новини
Loading...