Майже 70% українців святкуватимуть 8 березня

Майже 70% респондентів в Україні зазначили, що святкуватимуть Міжнародний жіночий день 8 березня. Про це повідомив заступник директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів під...

Майже 70% респондентів в Україні зазначили, що святкуватимуть Міжнародний жіночий день 8 березня.

Про це повідомив заступник директора соціологічної групи «Рейтинг» Любомир Мисів під час презентації результатів всеукраїнського соціологічного опитування «Гендерні ролі та стереотипи» , пише “Укрінформ”.

«68% сказали про те, що святкуватимуть це свято, 29% сказали, що не будуть його святкувати. Цікава динаміка за останні 9 років, що у нас зменшується кількість тих, хто святкує цей день», – сказав Мисів.

За його словами, зменшення кількості тих, хто святкує 8 Березня, «у першу чергу пов’язано з тим, що 14 лютого набуває більшої популярності і це, скажімо так, друге 8 березня».

«Крім того, тут звісно, що 8 березня часто асоціюється з певним таким радянським святом…», – додав Мисів.

За його словами, згідно з результатами дослідження, більш важливе свято 8 березня для мешканців Сходу та Півдня і тих, хто перебуває у шлюбі або цивільному шлюбі.

На Заході його не планують святкувати майже 40% опитаних, а серед тих, хто розлучений, або не одружений, таких 35-36%.

Опитування проведено Соціологічної групою «Рейтинг» 27 – 28 лютого 2021 року серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитано 1500 респондентів шляхом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.

Читайте також: На обласному конкурсі хореографічних колективів Калуш представлятимуть «Фламінго» і «Гармонія»

Категорії
Життя
Новини
Loading...