Франківський драмтеатр сьогодні покаже “Солодку Дарусю” у Чорнобилі

“Солодка Даруся” стане першою виставою, яку покажуть у Чорнобилі з часу вибуху на ЧАЕС у 1986-му році.  Про це розповів режисер і художній керівник...

“Солодка Даруся” стане першою виставою, яку покажуть у Чорнобилі з часу вибуху на ЧАЕС у 1986-му році. 

Про це розповів режисер і художній керівник Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський, пише “Суспільне Карпати”.

Франківський драмтеатр уже зіграв вистави на Луганщині, зокрема, у військовій частині. П’ятого березня “Солодку Дарусю” зіграють у будинку культури Чорнобиля.

“Ми веземо “Солодку Дарусю” – драму, що символічно нагадує усім нам про зону, в яку нас загнала радянська влада 80 років тому,” – розповів Ростислав Держипільський.

Артисти кажуть, що це цілком альтруїстична поїздка, а ще – бажання підтримати людей, які забезпечують спокій у країні.

“У військовій частині на Луганщині ми грали для наших захисників і захисниць уривки з вистав за творами Марії Матіос “Нація” і “Солодка Даруся” та багато спілкувалися. Це була тепла зустріч у приємній атмосфері та дуже потрібний нам усім взаємообмін думками, енергією, почуттями і душевним теплом,” – йдеться на сторінці драмтеатру. – Серед військових дуже багато жінок і молодих дівчат. Нам випала нагода…привітати їх зі святом жінок, сильних і відважних, які ладні не лише приготувати смачний обід, а й боронити нашу землю від ворога.”

Також артисти віддали шану генерал-майорові Олександру Радієвському, який загинув під час бою за звільнення Лисичанська 23-го липня 2014-го.

Нагадаємо, у гастрольний тур “Театр у зоні доступу” артисти вирушили другого березня. Чорнобиль стане останнім пунктом артистів, після – повернення додому.

Читайте також: У Калуші вшанували Головнокомандувача УПА Романа Шухевича

Категорії
Культура
Новини
Loading...