В Укргідрометцентрі розповіли, чи варто чекати на потепління у березні

Ближче до вихідних холодний атмосферний фронт піде з України. Відтоді й до 15 березня включно синоптик спрогнозував потепління, але попередив, що опади не припиняться....

Ближче до вихідних холодний атмосферний фронт піде з України. Відтоді й до 15 березня включно синоптик спрогнозував потепління, але попередив, що опади не припиняться.

Про це заявив провідний синоптик Укргідрометцентру Роман Мурмило, передає OBOZREVATEL.

“Починаючи приблизно з 12-13 березня буде чергова хвиля тепла, температура сягне +7 градусів. Можна сказати, що буде відносно тепла погода. Вночі близько 0 градусів, вдень-стабільний плюс”, – розповів Мурмило.

Водночас він додав, що вдень йтимуть дощі, а вночі – сніг.

“Відповідно, тепло буде відносним. З огляду на температуру буде начебто тепло, але за рахунок опадів цього тепла відчуватися не буде“, – зауважив синоптик.

Синоптик попередив, що на ранню весну очікувати не слід. Найімовірніше, березень буде досить типовим, а значить, мінливим і переважно прохолодним.

“Справжньої весни поки не видно. Березень тим і відрізняється, що при відносному теплі, коли сніг вже не буде затримуватися надовго і буде швидко танути, дружної весни очікувати рано”, – повідомив Мурмило.

“Можливо, на півдні і на сході більша ймовірність серйозного потепління. Його можна очікувати в другій половині місяця. Але поки місяць щойно розпочався, і прогноз дуже орієнтовний”, – попередив синоптик.

Читайте також: Курс на 10 березня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...