Усі проєкти “Бюджету участі” в Івано-Франківську проходитимуть через тендер

За три дні на “Бюджет участі” зареєстрували 15 проєктів. Більшість із них – освітні. Про це Суспільному Карпати повідомила координаторка програми Христина Гнатів. “Цифри змінюються упродовж...

За три дні на “Бюджет участі” зареєстрували 15 проєктів. Більшість із них – освітні. Про це Суспільному Карпати повідомила координаторка програми Христина Гнатів.

“Цифри змінюються упродовж дня, і кожен може побачити всі зміни на сайті “Бюджету участі”. Можна сказати, що у перші дні йде такий собі розігрів, а найбільший наплив заявок очікуємо в останні дні. Реєстрацію заявок завершимо 30-го березня. З 11-го до 28-го квітня за проєкти можна буде проголосувати, а результати оголосимо сьомого травня, на День міста”, – каже Христина Гнатів.

За словами чиновниці, минулого року на “Бюджет участі” подали понад 300 заявок. 46 ініціатив підтримали. З них 28 уже реалізовані.

“Плануємо, що цього року підтримаємо не менше, а навіть більше проєктів. Адже й сума коштів зросла. Щороку збільшуємо фінансування. 5 років тому починали з пів мільйона гривень, а цього року виділяємо уже 18 мільйонів”, – каже чиновниця.

У “Бюджеті участі-2021” є кілька нововведень. Серед них – поява окремої категорії “Об’єкти культурної спадщини”. На них виділили півтора мільйона гривень. Окрім того, цьогоріч виконавців для усіх проєктів обиратимуть через тендер, оскільки держава зобов’язує проводити тендери на усі проєкти вартістю понад 50 тисяч.

“Якщо на тендерах зможемо зекономити кошти, то будемо фінансувати ті проєкти, які не пройшли відбору, але за кількістю голосів йдуть відразу після переможців. Це теж нововведення. Раніше ми не перенаправляли невитрачені кошти на інші проєкти. Наприклад, чудовий проєкт “Мюзикл “Король Галіції”, який подавався у перший рік існування програми, не змогли реалізувати, тому що підрядники не могли отримати гроші за перерахунком. Але інший проєкт за ці гроші не фінансували. Тепер ми прописали в Положенні, що всі зекономлені кошти підуть на реалізацію наступних проєктів”, – зазначає кураторка “Бюджету участі”.

Автори ініціатив можуть самостійно подавати заявки через оновлену платформу “Бюджету участі”. Модератори перевірятимуть лише правильність оформлення документації. Однак, якщо заявнику потрібна консультація профільного департаменту щодо конкретного проєкту, вони зможуть її отримати.

Проєкти, які подаються на “Бюджет участі” можуть бути реалізовані на території усієї Івано-Франківської міської територіальної громади включно з приєднаними селами. Кожен зареєстрований житель громади зможе проголосувати за чотири проєкти – малий та великий, ремонт однієї з малих вулиць та об’єкт культурної спадщини.

Читайте також: Богородчанські рятувальники отримали допомогу від діаспори з Канади

Категорії
Життя
Новини
Loading...