На Калущині жінки найактивніше народжують у віці 26-30 років

Калуський міськрайонний відділ ДРАЦС проаналізував цифри за 2020 рік, пов’язані з реєстрацією народження діток, і наводить деякі цікаві факти. Зокрема відзначає, що у 2020...

Калуський міськрайонний відділ ДРАЦС проаналізував цифри за 2020 рік, пов’язані з реєстрацією народження діток, і наводить деякі цікаві факти.

Зокрема відзначає, що у 2020 році архів Калуського  міськрайонного відділу ДРАЦС Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиціі (м. Івано-Франківськ) збільшився на 909 актових записів про народження діток. З них в Калуші зареєстровано 757 актових записів та 152 – у виконавчих комітетах сільських і селищної рад Калуського району, інформує “Калуш ФМ”.

У минулому році зареєстровано більше народжень дівчаток – 461, ніж хлопчиків – 448.

Аналізуючи вік жінок, які стають мамами, працівники відділу ДРАЦС відмічають, що народжувати молодь не поспішає. Лише 40 красунь стали молодими мамами у віці до 20 років.

Найактивніше народжують жінки у віці 26-30 років. Таких мамусь у нас 344, і це найчастіше друга дитинка в сім’ї. 297 жінок стали мамами після 30 років, 228 жінок  – у віці від 21 до 25 років.

Майже однакова кількість діток стали першими та другими за рахунком в своїх сім’ях (328 та 321), 92 дитини стали третіми дітьми в своїх сім’ях, 12 діток – четвертими, 3 – п’ятими, по одній дитині стали шостою та сьомою за рахунком в сім’ї.

Найчастіше батьки обирали для малечі такі імена: Софія, Мілана, Емілія, Соломія, Ірина, Єва, Давид, Матвій, Марк, Максим, Тадей, Дем’ян.

Підростають також маленькі Амелія, Женев’єва, Луна, Даяна, Аріна, Іларія, Тереза, Лейла, Аміна, Домінік, Юхим, Мартін, Аман, Дамір, Корнелій, Захар, Гордій, Ярема, Адам, Юхим.

Запровадженою в 2020 році комплексною послугою єМалятко батьки користуються все частіше і станом на сьогоднішній день більше 90% батьків обирають саме її.

Читайте також: Прикарпатські рятувальники попереджають про штормовий вітер

Категорії
Життя
Новини
Loading...