Співробітники судової охорони не допустили пронесення в Калуський суд боєприпасів. ФОТО

Сьогодні, 15 березня, учасник судового процесу намагався пройти в приміщення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області з патронами в сумці. На пункті пропуску осіб співробітники...

Сьогодні, 15 березня, учасник судового процесу намагався пройти в приміщення Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області з патронами в сумці. На пункті пропуску осіб співробітники Служби судової охорони Прикарпаття виявили у громадянина заборонені предмети шляхом проходження відвідувача через рамку-металошукач.

Після сигналу приладу охоронці перейшли до візуального огляду його речей та проведення по поверхні вбрання ручним металодетектором, інформує Територіальне управління Служби судової охорони у Івано-Франківській області.

Вищезазначений алгоритм дій дозволяє співробітникам судової охорони достатньо ретельно перевіряти відвідувачів та запобігати пронесенню в суди небезпечних речей. Відповідно до частини 2 пункту 4.2 Правил пропуску осіб до будинків (приміщень) судів, органів та установ системи правосуддя та на їх територію транспортних засобів судові обмежили чоловіку доступ до судового засідання. Вслід за чим залишили під своїм наглядом до прибуття працівників поліції.

За даним фактом проводиться перевірка.

Нагадують, що незаконне зберігання зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу тягне за собою кримінальну відповідальність. Вона закріплена частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» і стверджує, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Читайте також: Синоптики розповіли, якої погоди очікувати цього тижня

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...