В Івано-Франківську відкриють експозицію скульптур ангелів. ВІДЕО

Вони прикрашали амвон ще за часів засновників Станиславова. Після довгого зберігання у фондах та відповідної реставрації ангелики, що тягнуть риболовний невід, повертаються до колишнього...

Вони прикрашали амвон ще за часів засновників Станиславова. Після довгого зберігання у фондах та відповідної реставрації ангелики, що тягнуть риболовний невід, повертаються до колишнього Колегіального костелу Непорочного Зачаття Діви Марії.

Нині в цьому приміщенні розташований Музей мистецтв Прикарпаття. І 300-літні неземні істоти стануть домінантою нової, як тут кажуть, постійно діючої експозиції, йдеться у сюжеті “Вежі”.

Пухкенькі різьблені ангелики колись були частиною великої барокової композиції Костелу. Дерев”яні скульптури покриті левкасом та позолотою. Завдяки архівним фотографіям вдалося відтворити розташування крилатих істот. А 7 років тому навіть встановили авторство скульптури.

Масштабні плани щодо нових композицій мають реставратори з нагоди півстолітнього ювілею Музею мистецтв. Зокрема мають намір відтворити скульптурну композицію амвону повністю. Разом із відродженими ангелами чекає на виставку і відреставрований нещодавно один із Крилатих геніїв, котрі підтримували балдахін. А увінчає місце проповіді скульптура Христа – володаря Всесвіту.

Читайте також: “Чистий Крилос”. Як на Прикарпатті школярі дбають про село та мотивують ставати екосвідомими

Категорії
Культура
Новини
Loading...