В Івано-Франківську підприємці просили послабити карантин

Послабити карантин в Івано-Франківську – з такою вимогою місцеві підприємці прийшли до адмінбудинку. Вони підготували звернення до обласної комісії з ТЕБ і НС про...

Послабити карантин в Івано-Франківську – з такою вимогою місцеві підприємці прийшли до адмінбудинку.

Вони підготували звернення до обласної комісії з ТЕБ і НС про дозвіл продавати непродовольчі товари на ринках, у магазинах і торговельних центрах міста, пише Суспільне Карпати.

На площі біля обласної адміністрації зібралися приблизно пів сотні підприємців. Один із учасників акції Тарас Глеб розповідає, що продає верхній одяг в одному із торговельних центрів. Разом зі своїми колегами хоче, щоб у місті дозволили продавати непродовольчі товари.

“Люди на сезон завезли товар. Усі переживають, бо він може залежатися, стати застарілим і нікому непотрібним. Звичайно, ми йдемо в мінус. Який може бути плюс, якщо ми заплатили податки, оренду землі, комунальні послуги, у нас передоплата йде за світло, а прибутку ми не отримуємо”, – каже Тарас Глеб.Суспільне Карпати

Ще один підприємець, який вийшов на протест, Андрій Сівка каже, що вони торгують на ринку, де є свіже повітря.

“Якщо не говорити про магазини, торгові центри, то ми торгуємо на ринку. Є свіже повітря, то про що говоримо. Звісно, що людей зараз немає. Область закрита, транспортного сполучення немає. Але хоча б місто, хоча б хтось приходив, люди хоч би мінімальні гроші мали на прожиття і хоч би щось вторгували”, – зазначив Андрій Сівка.

До учасників акції вийшов міський голова Руслан Марцінків. Він сказав, що не має повноважень впливати на послаблення карантину.

“Я вас підтримую. Я готовий з вами заяву підписати. Усе, що я можу від себе, я буду робити. Це моя публічна позиція, я всюди її заявляю. Критикують, але я про це говорю постійно. Та я не можу дати дозвіл вам працювати, це не у моїх повноваженнях”, – сказав Руслан Марцінків.

"Ми йдемо в мінус". В Івано-Франківську підприємці просили послабити карантин

Учасники акції написали звернення до обласної комісії з надзвичайних ситуацій, аби та дозволила продавати непродовольчі товари. Звернення передали в облдержадміністрацію. За словами начальника обласного управління з питань цивільного захисту Володимира Стебницького, для засідання комісії поки немає підстав. Крім того, вона не має повноважень послаблювати карантинні обмеження. Натомість може тільки посилювати.

Читайте також: На Прикарпатті оголосили штормове попередження

Категорії
Місто
Новини
Loading...