На Прикарпатті підтоплює житлові будинки

Мешканці громади звертаються до міської влади через підтоплення будинків у житловому масиві “Підгірки” та в селі Голині Калуської громади. Про це на оперативній нараді...

Мешканці громади звертаються до міської влади через підтоплення будинків у житловому масиві “Підгірки” та в селі Голині Калуської громади.


Про це на оперативній нараді у міськвиконкомі повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради Іван Дембич, повідомляють Вікна.

Напередодні, як зазначив Іван Дембич у коментарі, вивчали ситуацію з підтопленням у Голині. Йдеться про два житлові будинки на вул. Стебельських. Причиною є руйнування дренажної меліоративної системи, відтак поверхневі води, які утворилися внаслідок інтенсивних опадів і танення снігу, стікають у найнижче місце — саме тут знаходиться масив перспективної житлової забудови.

За словами Івана Дембича, в Голині потрібно вирішувати проблему відведення води, зокрема, прокласти дренажну трубу великого діаметра.

Щодо підтоплень у Підгірках, то є два такі повідомлення. За словами Івана Дембича, фахівці управління побували на місці й з’ясувалося, що підтопленими є підвали двох житлових будинків. Причини такі ж: опади, танення снігу та високий рівень ґрунтових вод.

Читайте також: Ліні Костенко – 91 рік: цікаві факти про відому українську письменницю

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...