Солотвинські лісівники розповіли дітям про життя лісу. ФОТО

До Міжнародного дня лісу лісівники ДП «Солотвинське лісове господарство» провели з дітьми дозвілля на тему «Створимо ліси разом» та «Зустріч птахів». Про це інформують...

До Міжнародного дня лісу лісівники ДП «Солотвинське лісове господарство» провели з дітьми дозвілля на тему «Створимо ліси разом» та «Зустріч птахів».

Про це інформують у пресслужбі Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарств.

Інженер з лісових культур Оксана Боднар розповіла дітям про роль живої природи у житті суспільства, про цікавинки з життя дерев та про заходи, що є ефективними та потрібними для збереження лісу.

«На планеті Земля росте понад 3 трильйони дерев. Це більше, ніж зірок у нашій Галактиці! – захоплено розповідає Оксана Боднар. – На кожну людину у середньому припадає понад 400 дерев. Чому їх так багато? Бо вони ті, хто роздає безцінний кисень! Одне дерево за рік може виробити 100-200 кг кисню. Цього достатньо для дихання людини впродовж цілого року. Також одне дерево поглинає за рік стільки вуглекислого газу, скільки виробляє автомобіль за час пробігу у 30-40 тис. км. Тому й кажуть, що за життя варто посадити хоча б одне дерево».

Цікавою для дітей стала розповідь про птахів, які навесні повертаються на Прикарпаття, гніздяться біля наших домівок та допомагають лісу. Спільно з працівниками лісової охорони Солотвинського лісгоспу діти виготовили та розвісили шпаківні.

Читайте також: На Франківщині проїзд на дорогах державного значення забезпечений

Категорії
Життя
Новини
Loading...