Водій трактора, який смертельно травмував жінку, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який скоїв смертельну аварію. 5 березня 2020 року близько 12 години 50 хвилин водій – обвинувачений,...

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо жителя Коломийщини, який скоїв смертельну аварію.

5 березня 2020 року близько 12 години 50 хвилин водій – обвинувачений, не маючи посвідчення тракториста-машиніста на право керування транспортними засобами відповідної категорії і практичних навиків у керуванні ними, керуючи навантажувачем марки JCB 535-95 AGRI приїхав на територію шиномонтажу, розташованого біля автодороги сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига», по вулиці Миколайчука у с. Корничі Коломийського району, повідомляє Галичина.

Під час виїзду з території шиномонтажу водій проявив неуважність, не урахував дорожню обстановку та стан транспортного засобу, не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху, виїхав на узбіччя, де вчинив наїзд на потерпілу.

У результаті порушення водієм обвинуваченим пунктів Правил дорожнього руху України трапилась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої пішохід потерпіла зазнала численних ушкоджень, від яких настала її смерть.

Свою вину в судовому засіданні обвинувачений визнав в повному обсязі. Він пояснив, що на шиномонтажі забрав колесо і почав виїжджати. Однак, оскільки колеса навантажувача були високі, відповідно огляд проїжджої частини був обмежений і він не зауважив, що по дорозі йде жінка. В певний момент працівники шиномонтажу почали кричати і махати йому руками, показуючи, що щось сталось.

Водій визнав, що посвідчення на керування навантажувачем в нього не було, він має водійське посвідчення на керування тільки легковими автомобілями. У вчиненому кримінальному правопорушенні обвинувачений щиро кається і просить суворо його не карати.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченого суд визнає його щире каяття, сприяння розкриттю кримінального правопорушення, визнання вини в повному обсязі, вперше судиться, позитивна характеристика, має міцні соціальні зв`язки. Суд бере до уваги поведінку обвинуваченого на місці вчинення кримінального правопорушення, оскільки він після вчинення ДТП вживав всіх необхідних заходів, викликав карету швидкої допомоги, сприяв досудовому слідству. Потерпіла наполягає на суворому покаранні обвинуваченого.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України і призначивпокарання – 3 роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Василь Веселов за участю прокурорки – Сапожнікової Ю.О.

Читайте також: Франківських вчителів та вихователів почнуть вакцинувати від COVID-19

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...