Муніципальні інспектори вийдуть на вулиці Калуша 2 квітня

23 березня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення «Про уповноваження посадових осіб відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради на...

23 березня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення «Про уповноваження посадових осіб відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради на складання протоколів та постанов про адміністративні правопорушення».

Нагадаємо, 28 січня Калуська міська рада вирішила ліквідувати громадське формування «Міська варта» та створити в управлінні з питань надзвичайних ситуацій відділ муніципальної інспекції на 24 посади. На відміну від працівників міської варти, які здійснювали патрулювання спільно з працівниками поліції і функцією яких була охорона громадського порядку, а також забезпечення безпеки в школах міста та Калуській ЦРЛ, муніципальні інспектори як посадові особи матимуть ширші повноваження, зокрема, зможуть складати проколи про адміністративні правопорушення.  У складі відділу має бути три сектори: благоустрою, охорони громадського порядку і  паркування.

Як зазначив начальник управління Іван Дембич, міська варта припиняє роботу з 2 квітня, і, відповідно, до виконання своїх обов’язків приступлять муніципальні інспектори. Штрафи, які вони накладатимуть на порушників, будуть поповнювати міський бюджет, пишуть “Вікна”.

У рішенні виконкому перелічено статті Кодексу України про адміністративні правопорушення, за якими посадових осіб відділу муніципальної інспекції уповноважили складати протоколи.

Читайте також: Прикарпатців попереджають про небезпеку сходження лавин

Категорії
Життя
Новини
Loading...