Івано-Франківська область за кілька днів може стати «помаранчевою» – Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує перехід найближчими днями Івано-Франківської області в помаранчеву зону. За його словами, захворюваність на COVID-19 зростатиме в країні до...

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозує перехід найближчими днями Івано-Франківської області в помаранчеву зону. За його словами, захворюваність на COVID-19 зростатиме в країні до 15 квітня.

Як передає Укрінформ, про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24”.

На сьогодні є 11 регіонів, які внесені до червоного рівня епіднебезпеки. Решта регіонів на помаранчевому рівні, Херсонська область – на жовтому. Водночас ми бачимо покращення ситуації в тих регіонах, які першими зайшли на червоний рівень — Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька. Там ситуація майже повністю стабілізувалася. Думаю, найближчими днями Івано-Франківська область за показниками може буде переведена на помаранчевий або жовтий рівень епіднебезпеки, – сказав Степанов.

Міністр нагадав, що питання загальнонаціонального жорсткого карантину буде розглядатися, якщо більше 50-70% регіонів опиняться в червоній зоні.

Він додав, що пропозиції стосовно змін у карантинних обмеженнях розробляє Міністерство охорони здоров’я. На сьогодні МОЗ таких пропозицій не вносило.

За словами міністра, зростання захворюваності на COVID-19 триватиме мінімум до 15 квітня.

Ми прогнозуємо зростання кількості хворих ще протягом двох тижнів, щонайменше до 15 квітня. Ми розуміємо, що у нас буде загострення ситуації. Але умови адаптивного карантину, якщо його виконують, дозволяють стабілізувати ситуацію в регіоні. І ми рухаємося таким чином, – сказав Степанов.

Читайте також: З 1 квітня у Франківську діятиме нова маршрутна мережа громадського транспорту

Категорії
Життя
Новини
Loading...