Геріатричний пансіонат в Івано-Франківську отримав допомогу від Союзу Українок Америки. ФОТО

Мешканці геріатричного пансіонату Івано-Франківська отримали ортопедичні подушки від відділу Вільних Членок Союзу Українок Америки. Союз Українок Америки – організація, яка об’єднує жінок з українським...

Мешканці геріатричного пансіонату Івано-Франківська отримали ортопедичні подушки від відділу Вільних Членок Союзу Українок Америки.

Союз Українок Америки – організація, яка об’єднує жінок з українським походженням. Її заснували у 1925-му році, пише “Суспільне Карпати”.

“Із життям пансіонату ми познайомилися через дописи у соціальній мережі Facebook. Майя Тонієвич, яка є мешканкою геріатричного пансіонату, розповідає нам про своє життя та надсилає відеолисти. Приємно бачити, як налагоджується побут закладу: довгожданий ремонт, світлі, чисті кімнати та комунікації. Нам також хотілося долучитися до цього процесу. У лютому цього року нас запросили на зібрання відділу Вільних Членок СУА і ми розповіли їм про мешканців Пансіонату, їхні потреби і попросили допомоги”, – кажуть організаторки акції Олена та Людмила Данилюк.

Союзянки відділу проживають у 20-ти різних штатах Америки та Канади. Вони під час пандемії проводять свої збори онлайн.

“Пані Іванка Олесницька з Флориди є зв’язковою Вільних Членок СУА. Саме вона в короткий час організувала акцію допомоги і збір коштів та скоординувала дії відділу, щоб надіслати 60 ортопедичних подушок. Наволочки до них замовили в Україні. Союзянка, пані Дарія Романків виготовила для аукціону чудове покривало ручної роботи. Пан Євген Бей, з пересилкової компанії м. Воррен, надав знижку при оплаті за висилку посилок із США до України. Тобто долучилося багато добрих людей”, – додають організатори.

Директор геріатричного пансіонату Віталій Яворський каже, що для закладу така допомога є дуже потрібною.

“В Івано-Франківському геріатричному пансіонаті, окрім людей похилого віку, проживає молодь з інвалідністю. Коли ми спілкувалися з українською діаспорою, була домовленість, що ми передамо ці подушки саме молодим людям, у більшості яких є серйозні проблеми з опорно-руховим апаратом”, – зазначив Віталій Яворський.

Читайте також: Франківські патрульні виявили водія з підробленими документами

Категорії
Життя
Новини
Loading...