“Давайте чесно визнаєм, хто є переможцем”, – Шевченко звернувся до Вірастюка

Кандидат у народні депутати по 87 виборчому округу Олександр Шевченко звернувся до свого конкурента на виборах Василя Вірастюка із закликом не ганьбитися та сприяти...

Кандидат у народні депутати по 87 виборчому округу Олександр Шевченко звернувся до свого конкурента на виборах Василя Вірастюка із закликом не ганьбитися та сприяти чесному підрахунку голосів.

“Ми є свідками того, що наше прекрасне місто Надвірна сьогодні в епіцентрі уваги цілої України. Штучне затягування підрахунку голосів, сумнівні дії деяких посадовців окружної комісії, спроби фальсифікацій… Сьогодні вночі ОВК взагалі припинила роботу через неправдиве повідомлення про замінування будівлі комісії. Але зараз я хочу звернутися до Василя Ярославовича Вірастюка. Пане Василю, ви заявили про те, що за вашим паралельним підрахунком голосів – ви на 100 голосів виграли вибори. У вас є протоколи дільничних виборчих комісій. Такі самі протоколи з мокрими печатками є і в нашого штабу, є вони і у всіх учасників виборів, в спостерігачів. Наші підрахунки свідчать, що наша перевага складає близько 200 голосів. (Насправді перевага була б більшою, але чимало голосів фактично вкрадено 2двійниками-Шевченками2). Тому я пропоную, пане Василю – беремо наші протоколи, сідаємо разом і звіряємо дані, дільницю за дільницею, всі протоколи. Можливо – запрошуємо інших учасників виборів, спостерігачів з своїми протоколами ДВК. Рахуємо загальний результат, виходимо до людей і оголошуємо переможця за спільним підрахунком! Тиснемо руки і продовжуємо працювати на Україну! Все це можна зробити і зняти напругу дуже швидко. Вірю що правда переможе!”

Наразі відповіді від Василя Вірастюка немає. Але з’явилася інформація, що в Івано-Франківськ летять близько двадцяти депутатів “Слуги народу”.

Нагадаємо, близько 2-ї години ночі приміщення ОВК “замінували”, щоб зірвати прийом протоколів ДВК. Вранці поліція проводила слідчі дії. Але і в 12.00 комісія не змогла продовжити роботу, через відсутність кворуму. Для кворуму потрібні 10 членів ОВК, а на засіданні були присутні 9.

Члени ОВК, які орієнтовані на владу (найактивнішій серед них був в попередні дні предствник партії Шарія), ігнорують засідання. Третій день люди в комісії і поза комісією, які представляють чинну владу, блокують роботу і затягують прийом дільничних протоколів. Третю добу представники ДВК днюють і ночують на вулиці, в мороз, під будівлею ОВК.

За останньою інформацією – ЦВК замінила голову та 3-х членів Окружної виборчої комісії. Наразі вони ще не приступили до роботи.

Читайте також: ЦВК замінила голову ОВК №87 та трьох членів комісії

Категорії
Влада
Новини
Loading...