У Коломиї вшанували пам’ять командира взводу Олександра Маланчука. ФОТО

У Коломиї пролунав дзвін Пам’яті за загиблим командиром взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Олександром Маланчуком. Про це повідомляють на сторінці “десятки” у Facebook. “Минув...

У Коломиї пролунав дзвін Пам’яті за загиблим командиром взводу 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Олександром Маланчуком.

Про це повідомляють на сторінці “десятки” у Facebook.

“Минув цілий рік, як не стало з нами Олександра Маланчука. Промайнув рік як один день. І вже в Коломиї лунає дзвін Пам’яті за Олександром. І військові та цивільні згадують тебе, Сашко, та кладуть квіти під меморіал пам’яті. Рік тому, під Гнутовим, клята війна обірвала молоде життя офіцера. Це дико не справедливо, що війна забирає кращих. Але, вочевидь Господу так треба — в небесну піхоту йдуть найкращі”, — йдеться у дописі.

May be an image of просто неба та пам’ятник

Наприкінці серпня 2020-го року бійці 10-ї гірсько-штурмової бригади звернулися до Чернівецької міської ради, щоб перейменувати одну із вулиць Чернівців на честь загиблого лейтенанта Олександра Маланчука.

Минуло більше пів року, однак у “десятці” до сих пір чекають на рішення міськради.

“Насправді таке становище трохи дивує. Ми всі розуміємо, що це складна бюрократична процедура. Але сесія проводиться раз у місяць. І це не є питання, яке можна закинути і забути про нього. Це принципове питання. Молода людина, яка віддала своє життя – найцінніше, що в неї було, за державу, за Україну. Він поліг за те, щоб його ровесники в Чернівцях могли спокійно сидіти в кав’ярні, зустрітися, одружитися, народити дітей”, — розповів Суспільному начальник групи цивільно-військового співробітництва бригади В’ячеслав Скоряк.

May be an image of 2 людини, пам’ятник та просто неба
May be an image of 5 людей, люди стоять, military uniform та просто неба

Він додає, що у Чернівецьку міськраду 10 гірсько-штурмова бригада зверталася вже двічі:

“Якщо звернемося третій раз, – звернемося гучно, через засоби масової інформації. Наскільки нам відомо, є зрушення з цього приводу. Коли ми побачимо, що є вулиця Олександра Маланчука, то це буде результат. Все інше – балачки”.

Нагадаємо, Олександр Маланчук загинув 31-го березня під час бойових дій у Донецькій області від вогнепального поранення. Полеглому чернівчанину було 23 роки.

Читайте також: На Прикарпатті оголосили штормове попередження

Категорії
Життя
Новини
Loading...