Поблизу Манявського монастиря лісівники відновили 40-літній міст. ФОТО

Міст через річку Манявка збудували 40 років тому лісівники Манявського лісництва під керівництвом лісничого Дмитра Мартинюка. У ті часи він мав служити переправою для...

Міст через річку Манявка збудували 40 років тому лісівники Манявського лісництва під керівництвом лісничого Дмитра Мартинюка.

У ті часи він мав служити переправою для лісовозів, але став сполучною артерією для прихожан Манявського скита і любителів лісових мандрів.

Старий міст потребував заміни. Час від часу ми ремонтували його та планували капітальне відновлення. Пришвидшила наші дії минулорічна весняно-літня повінь, яка майже повністю зруйнувала переправу”, – розповів Ігор Лучин, директор Солотвинського лісгоспу.

Новозбудований міст довжиною 50 м і шириною 6 метрів збудований за кошти лісгоспу.

“На території ДП “Солотвинське лісове господарство” знаходиться Манявський водоспад, який щороку відвідують тисячі туристів. Протяжність дороги від Манявського скита до водоспаду 16 км. На сьогодні у районі природної пам’ятки лісівники збудували близько 40 км лісових доріг, облаштували декілька рекреаційних місць”, – зауважив Олег Ярошик, т.в.о. начальника Івано-Франківського ОУЛМГ.

Лісівники поряд із залісненням, охороною держлісфонду, дбають про відновлення та реконструкцію лісових мереж. Тепер від лісової інфраструктури залежать не тільки лісівники, заготівельники, туристи і місцеві мешканці, від лісових артерій та переправ залежить добробут людей.

Читайте також: Що думають франківці про нову схему руху маршруток. ВІДЕО

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...