Визначено переможців обласної премії імені Ярослава Лукавецького

1 квітня, у четвер, відбулося підсумкове третє засідання комісії з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік. Про це інформує пресслужбі Івано-Франківської...

1 квітня, у четвер, відбулося підсумкове третє засідання комісії з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік.

Про це інформує пресслужбі Івано-Франківської ОДА.

Розглянуто запропоновані твори. Після проведення трьох  турів голосування, комісія визначила переможців премії  імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік.

В галузі архітектура і дизайн – Ярослав Штиркало, пропонований Івано-Франківським обласним музеєм визвольної боротьби імені Степана Бандери за Дизайн-проект «Реекспозиція Солотвинського історико-краєзнавчого музею», у галузі образотворче і народне мистецтво – Володимир Сандюк, пропонований Івано-Фанківською обласною організацією Національної спілки художників України за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю.

Довідково:

Ця премія є найвищою відзнакою, яка присуджується митцям Прикарпаття за вагомий внесок у розвиток образотворчого (живопис, скульптура, графіка), народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури і дизайну.

Додамо, що премія імені Ярослава Лукавецького була встановлена у 2002 році Івано-Франківською облдержадміністрацією задля популяризації кращих творів мистецтва, архітектури і дизайну, піднесення їхньої ролі у духовному відродженні та естетичному вихованні. Преміальний фонд становить 30 тисяч гривень.

Читайте також: Кошти, зекономлені закладами освіти Калуської ТГ на енергоносіях і харчуванні, використають на ремонти

Категорії
Культура
Новини
Loading...