У Франківську визначили переможців обласної премії імені Ярослава Лукавецького

У четвер, 1 квітня, відбулося підсумкове третє засідання комісії з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік. На ньому розглянули запропоновані твори....

У четвер, 1 квітня, відбулося підсумкове третє засідання комісії з присудження обласної премії імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік.

На ньому розглянули запропоновані твори. Після проведення трьох турів голосування, комісія визначила переможців премії  імені Ярослава Лукавецького за 2020 рік, пише Фіртка 

Зокрема, в галузі архітектура і дизайн – Ярослав Штиркало, пропонований Івано-Франківським обласним музеєм визвольної боротьби імені Степана Бандери за Дизайн-проєкт «Реекспозиція Солотвинського історико-краєзнавчого музею».

А у галузі образотворче і народне мистецтво – Володимир Сандюк, пропонований Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки художників України за особистий вагомий внесок у розвиток образотворчого мистецтва краю.


Довідково:

Ця премія є найвищою відзнакою, яка присуджується митцям Прикарпаття за вагомий внесок у розвиток образотворчого (живопис, скульптура, графіка), народного, декоративно-ужиткового мистецтва, архітектури та дизайну.

Додамо, що премія імені Ярослава Лукавецького була встановлена у 2002 році Івано-Франківською облдержадміністрацією задля популяризації кращих творів мистецтва, архітектури й дизайну, піднесення їхньої ролі у духовному відродженні та естетичному вихованні. Преміальний фонд становить 30 тисяч гривень.

Читайте також: На ще одній дільниці 87 округу недорахувались бюлетенів

Категорії
Життя
Новини
Loading...