В Івано-Франківську протестували працівники Укрзалізниці

Працівники Укрзалізниці вийшли на протест під стіни Івано-Франківської обласної адміністрації. Вони вимагають відновлення роботи приміських потягів. За їхніми словами, люди не мають як добиратися...

Працівники Укрзалізниці вийшли на протест під стіни Івано-Франківської обласної адміністрації. Вони вимагають відновлення роботи приміських потягів.

За їхніми словами, люди не мають як добиратися на роботу, інформує Суспільне Карпати.

Марія Гаркавенко протестує разом із залізничниками, хоча на залізниці не працює. Жінка розповідає, що не має чим доїхати до своєї дачі через те, що приміські поїзди не їздять. Щоб туди добратися, вони чотири кілометри йде пішки. Поряд з жінкою протестують й інші дачники.

“Харків пустили, ще якісь поїзди пустили, вони попри нас їздять. Він там зупинки не робить, бо це далеке сполучення. Але чому? Як червона зона, то значить червона зона має бути для всіх, а не лише для приміських поїздів. От ми ніяк не можемо це зрозуміти. Переважно обробляють дачні масиви пенсіонери. Я маю тих дві тисячі пенсії, маю ще той шматок городу, то значить я можу вижити”, — говорить жінка.

В Івано-Франківську протестували працівники Укрзалізниці

Залізниця в Івано-Франківській області вже рік повноцінно не працює, каже заступник начальника ВП “Моторвагонного депо Коломия” Роман Ожга. За його словами, технічні можливості розпочати роботу є.

“Наше підприємство готове на 100 %. Так само маємо сприяння управління “Львівської залізниці”, Укрзалізниці з центрального апарату на 100 %. Вони нас запитують, коли влада щось пообіцяє, бо місцевий керівник відділу перевезень неодноразово мав зустрічі з головою облдержадміністрації стосовно цього питання, і всі відповіді — негативні”, — зазначив Роман Ожга.

На Прикарпатті на залізниці працює більше 400 людей. Частина з них користується цим транспортом, щоб доїхати до роботи, каже голова профспілки Анатолій Каратник.

“Працівники залізниці проїжджають безкоштовно. А зараз практично вже рік в нас пандемія в Україні, люди страждають, не мають як дістатися. І тяжко без роботи залишитися, бо треба годувати сім’ї, а дітися нема де”, — сказав Анатолій Каратник.В Івано-Франківську протестували працівники Укрзалізниці

Протестувальників запросили на зустріч до голови апарату облдержадміністрації Віталія Солов’я. Начальник управління інфраструктури департаменту економічного розвитку ОДА Юрій Труханівський розповів, що з протестувальники проведуть додаткову зустріч. 

“Представники залізниці нададуть нам свою аналітику по потягах, які вони вважають першочерговими. Також нададуть інформацію щодо пасажирів, які користуються цим транспортом. Пріоритет буде по тих потягах, де більшість людей їздить на роботу. Тобто позиція така, що ми далі рухаємося, щоб обмежити мобільність в області та убезпечити людей, а також, щоб у людей не було додаткового бажання їздити просто так”, — зауважив Юрій Труханівський.

Категорії
Місто
Новини
Loading...