Уряд планує програму держпідтримки картоплярства

Кабінет Міністрів планує надавати державну підтримку для розвитку картоплярства: до 250 тис. грн на одне фермерське господарство. Про це розповів заступник міністра розвитку економіки,...

Кабінет Міністрів планує надавати державну підтримку для розвитку картоплярства: до 250 тис. грн на одне фермерське господарство.

Про це розповів заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький під час онлайн-наради з аграрними асоціаціями, пише “Укрінформ”.

«До державної підтримки додано напрямок підтримки розвитку картоплярства. Зокрема, мова йде про компенсацію до 50% вартості якісного насіннєвого матеріалу, але не більше 250 тис. грн на одне господарство», – заявив Висоцький.

Він додав, що держпідтримка також може надаватися для створення доданої вартості, наприклад, на компенсацію вартості обладнання для переробки картоплі.

Також велика увага приділяється розвитку зрошення. Йдеться про підтримку фермерських господарств, які інвестують у зрошення. Планується компенсувати вартість обладнання і техніки для зрошення, здешевлювати фінансування програм зрошення.

Нагадуємо, у державному бюджеті на 2021 рік передбачено 4,7 млрд грн на підтримку агропромислового комплексу, на 700 млн більше, ніж у 2020 році.

Уряд передбачив надання державної допомоги за програмами: здешевлення придбання сільськогосподарської техніки та обладнання; здешевлення кредитів; розвиток фермерських господарств; розвиток тваринництва; розвиток садівництва, виноградарства та хмелярства; продовження підтримки за рахунок програми 5-7-9%; підтримка та розвиток приватних меліоративних систем, а також надання державних грантів для розвитку державних меліоративних систем. Очікується, що за цими програмами допомогу отримають близько 9 тис. аграрних підприємств.

Читайте також: У мережі показали фото пробудження весни у Галицькому нацпарку

Категорії
Влада
Новини
Loading...