«День зустрічі птахів»: вихованці Шевченківського ліцею подбали про пернатих

Одна із улюблених справ юних лісівників Шевченківського ліцею – колективна участь у заходах, які організовують Державне агентство лісових ресурсів України та лісівники Вигодського лісгоспу....

Одна із улюблених справ юних лісівників Шевченківського ліцею – колективна участь у заходах, які організовують Державне агентство лісових ресурсів України та лісівники Вигодського лісгоспу. З метою надання допомоги перелітним птахам, які повертаються з далекого вирію, вихованці Шевченківського шкільного лісництва згуртувалися, щоб облаштувати для них місця гніздування.

Про це інформує Івано-Франківське обласне управління лісового та мисливського господарства.

У зв’язку з карантинними обмеженнями, учні в домашніх умовах з матеріалів, наданих Вигодським лісовим господарством, самостійно змайстрували хатинки для пернатих. Виготовлені шпаківні юні природолюби розвісили в урочищі Шандра під керівництвом лісничого Василя Тисяка.

«Виготовлення штучних гнізд має виховний і практичний моменти, – зазначає лісничий. – Адже діти при виготовленні шпаківень вчаться за текстурою розрізняти види деревини, застосовувати вимірювальні прилади, раціонально розмічати пиломатеріали, удосконалювати окомір, користуватись деревообробним інструментом. Для сільського хлопця, та й дівчини, навички володіння молотком і пилкою є життєво необхідними».

Директор Вигодського лісгоспу Ігор Лазорко додав, що після акції «День зустрічі птахів» у школярів попереду захід «Створюємо ліси разом», приурочений весняній лісокультурній кампанії. Тисячі саджанців бука звичайного, ялиці білої та модрини європейської діти висадять на території держлісфонду Вигодського лісгоспу.

Читайте також: Курс долара та євро: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...