30 мільйонів на дороги. У Франківській тергромаді розпочинають ремонт шляхів

30 мільйонів гривень на ремонт доріг в Івано-Франківській територіальній громаді спрямували з міського бюджету. Ці гроші передбачили на роботи, які підрядник повинен виконати у...

30 мільйонів гривень на ремонт доріг в Івано-Франківській територіальній громаді спрямували з міського бюджету. Ці гроші передбачили на роботи, які підрядник повинен виконати у цьому році, пише Суспільне Карпати.

Франківець Сергій Псюк живе на вулиці Тролейбусна. За його словами, проїжджа частина вулиці – у жахливому стані.

“Я майже два рази у рік роблю ходову, хоч моя машина – дуже добра. На вулиці постійно калюжі, затоплює, і вода не проходить вниз. Якось треба зробити нам дорогу. Люди не мають як ходити, тому ходять дорогою”, – говорить чоловік.

На цій вулиці розташоване тролейбусне ДЕПО. Тролейбус за одним із маршрутів тут проїжджає приблизно десять разів щодня, розповідає водійка транспортного засобу Анна Насімук.

“Тут дорога – дуже критична. Сьогодні, можна сказати, майже сухо. Але коли вода, то люди не можуть зайти у тролейбус. І ми не маємо, де стати. Надіємося, що нам зроблять дорогу”, – розповіла Анна Насімук.

Цю дорогу та декілька інших у місті цього року відремонтують. Про це повідомив директор комунального підприємства “Муніципальна дорожня компанія” Віталій Бурко. Загалом цього року з міського бюджету на ремонт доріг в Івано-Франківській територіальній громаді виділили 30 мільйонів гривень.

“Терміново треба робити вулицю Тролейбусна до ДЕПО з розворотним кільцем. Там наші автобуси і тролейбуси вже не можуть проїхати. Також треба вулицю Медична з розворотним кільцем. Вулицю Січових Стрільців більшими картами плануємо зробити. І бітумізатором пройти вулиці Незалежності і Тисменицьку. Це такі, буквально, на тиждень роботи”, – сказав Віталій Бурко.

Упродовж року у місті планують нанести розмітку на дороги, пішохідні переходи та велопереїзди, розповів заступник міського голови Михайло Смушак. Ціна фарби на ринку – 250 гривень. Холодного пластику –утричі дорожче, проте він тримається краще.

“Є дві умови нанесення пластиком: хороше дорожнє покриття і адекватна схема організації руху. Коли нанесли пластиком розмітку і проїхалися, то втрачаються властивості. Це є вулиця Набережна, де теоретично вона може бути нанесена. Там є і схема, і покриття добре. Також вулиця Мазепи, на ділянці до Гурика. Там теж може бути продовжена пластикова розмітка і нанесена. Минулого року наносили на Набережній, а зараз через активний рух фактично там розмітки немає”, – зазначив Михайло Смушак.

Він також додав, що першочерговий ремонт доріг у громаді розпочнуть тоді, коли мінімальна добова температура підніметься до п’яти градусів тепла.

Читайте також: Кабмін підготував порядок виплати ФОПам по 8 тисяч: хто і як зможе отримати кошти

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...