Франківська альпіністка Христина Мохнацька прочитає лекцію на найвищому льодовику світу

Лекцію з географії на найвищому льодовику світу Хумбу планує провести іванофранківка Христина Мохнацька під час сходження на гору Еверест.  Про це пише “Суспільне Карпати”....

Лекцію з географії на найвищому льодовику світу Хумбу планує провести іванофранківка Христина Мохнацька під час сходження на гору Еверест. 

Про це пише “Суспільне Карпати”.

“Мабуть, це буде рекорд світу, — розповідає Христина Мохнацька. — Читати лекцію на висоті 6 тисяч метрів з підніжжя Евересту – такого ще не робив ніхто. На такій висоті ще є інтернет-зв’язок, а на вершині Евересту його не буде. Лекція буде присвячена захисту навколишнього середовища. Планую, що до неї будуть під’єднуватися різні виші. Льодовик Хумбу – найбільший і найнебезпечніший у світі. Він постійно рухається, міняє тріщини і дуже непередбачуваний. Тому я хочу показати це студентам, а також показати гори Гімалаї. Там вже й Еверест буде видно”.

За словами альпіністки, вона планує вийти Еверест без кисневих балонів і таким чином стати рекордсменкою України. До цього часу лише дві жінки у світі піднялися на найвищу гору без кисню. Це буде третій національний рекорд Мохнацької. У серпні 2020-го року вона читала Кобзар на горі Арарат. А вже у січні цього року найшвидше з українських жінок піднялася на найвищий вулкан світу.

Читайте також: Де завтра в Калуській ТГ не буде світла – список вулиць

Категорії
Життя
Новини
Loading...