Надзвичайники Івано-Франківщини провели навчання з ліквідації пожеж в екосистемах. ФОТО

Прикарпатські рятувальники невпинно проводять різноманітні навчання з метою вдосконалення професійних навичок та вмінь особового складу. Оскільки численні пожежі сухої трави та сміття завдають значної...

Прикарпатські рятувальники невпинно проводять різноманітні навчання з метою вдосконалення професійних навичок та вмінь особового складу.

Оскільки численні пожежі сухої трави та сміття завдають значної шкоди екосистемам Прикарпаття, з метою підвищення спроможності підрозділів ДСНС та лісових господарств до реагування на займання в екосистемах та лісових масивах, 13 квітня у Вовчинецьких горах, що на території села Вовчинець Івано-Франківської міської ради, надзвичайники разом із лісівниками провели тактико-спеціальне навчання з ліквідації умовної пожежі.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб, люди стоять та просто неба

До навчань було залучено вогнеборців Державної пожежно-рятувальної частини №1 м. Івано-Франківськ, частини спеціальної пожежної техніки Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС в області, а також працівники Дністровського лісництва та комунальної установи “ІФ МАРС”. Ліквідовувати загоряння екстрені служби тренувалися різними методами, в тому числі за допомогою ранцевих оприскувачів.

За тактичним задумом виникло займання сухостою та чагарників. Існувала загроза поширення вогню на лісовий масив. Гасіння пожежі ускладнювалося сильними поривами вітру, які прискорювали поширення вогню. У результаті спільних заходів пожежу вдалося швидко локалізувати та ліквідувати.

Завдання, які ставились перед пожежно-рятувальними підрозділами виконані в повному обсязі.

На зображенні може бути: стоїть, дерево та просто неба

Читайте також: Франківський “Дім Сірка” просить про допомогу. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...