Що кажуть про пробне ЗНО франківські учні та вчителі

Понад 5 500 учнів взяли участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Тестування відбулося десятого квітня. Цьогоріч школярі могли пройти тестування лише з одного предмета...

Понад 5 500 учнів взяли участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні. Тестування відбулося десятого квітня. Цьогоріч школярі могли пройти тестування лише з одного предмета із 13-ти.

Із решти – отримали зошити із завданнями й могли самостійно перевірити свої знання, пише Суспільне Карпати.

Марта Василюк складала пробне зовнішнє незалежне оцінювання з математики. Дівчина розповідає, що обрала профільний рівень, адже в майбутньому планує стати архітектором. Каже, складними були описові завдання.

“З математики було відносно складне. Проте його можна зробити, але треба ще працювати. Найскладніше було останнє завдання, там де було рівняння. Воно було достатньо складне. І, чесно кажучи, я не знала, як його зробити”, – розповіла учениця.

Тестування з англійської мови проходила Ірина Скрипник. За її словами, під час тестування не розрахувала час. Багато хвилин витратила на опрацювання семи текстів.

“Я спочатку засіла читати тексти, потім не вистачило часу на лист. Але на кінці все встигла і закінчила ще до терміну. Потрібно дуже багато готуватися. Мені здається, за ці два роки набагато важче складати, ніж за попередні. Ми вчимося дистанційно, тому не вистачає часу готуватися, ходити на репетиторства”, – каже Ірина Скрипник.

Обидві одинадцятикласниці кажуть, що нескладними були тести з української мови та літератури. Вчителька української мови Анна Король каже, що серед завдань не було таких, на які б її учні не змогли дати відповідь.

“Я ще не переглянула всі з літератури. Там були висловлювання про письменників. Можливо, вони були не такі на слуху, не ті, про що ми завжди говорили, і їм з цим важко було справитися. Але в цілому ЗНО було нескладним”, – сказала Анна Король.

Заступник директора регіонального центру оцінювання якості освіти Іван Любінець розповідає, що цьогоріч під час проведення пробного ЗНО проблем не було.

“Цього року ЗНО проходило, якщо чесно, для нас — організаторів, дуже скучно. Тому що все було, всі прийшли”, – говорить Іван Любінець.

Участь у цьогорічному пробному ЗНО взяли 94 % з тих, хто зареєструвався. Ті, хто не зміг прийти, все одно отримають зошити з усіх предметів. Учасники тестування можуть знайти їх на своїх персональних сторінках.

“Кожен учасник самостійно може внести правильні відповіді. Тут питання вже його чесності – як він внесе чи спише у друга. Якщо відповіді будуть внесені, всі хто внесуть до 14-го квітня, то результат буде 30-го квітня. Такий розрив зв’язаний з тим, що у нас є три області, де пробне ЗНО проводиться 24-го квітня”, – пояснив Іван Любінець.

Тепер учням потрібно готуватися до основної сесії ЗНО, яка розпочнеться 21-го травня. На це тестування в області зареєструвалися понад 15 тисяч учасників.

Читайте також: “Посади дерево на згадку!”: школярі ліцею №20 взяли участь у акції. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...