В Архікатедральному і Митрополичому Cоборі Воскресіння Христового служилась Утреня з Великим Каноном св. Андрея Критського. ФОТО

У середу, 14 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому Cоборі Воскресіння Христового служилась Утреня з Великим Каноном св. Андрея Критського. Великопосне богослужіння очолив настоятель храму – митр....

У середу, 14 квітня, в Архікатедральному і Митрополичому Cоборі Воскресіння Христового служилась Утреня з Великим Каноном св. Андрея Критського.

Великопосне богослужіння очолив настоятель храму – митр. прот. Юрій Новіцький у співслужінні місцевих душпастирів, інформує Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Ця богослужба знаменна тим, що після кожного тропаря кож­ної пісні канону устав приписує робити три поклони, але за зви­чаєм нашої Церкви робимо тільки один доземний поклін, а всіх поклонів разом — 250. Звідси й утреня має в народі назву “Поклонів”. Цю відправу можна б назвати символом духа покути нашої Східної Церкви.

Вірні будучи безпосередньо у храмі, та за допомогою онлайн трансляції взяли активну участь у покаянному великопосному молінні, творячи великі поклони, та вдумуючись у глибокий текст канону, який є одним із найкращих виявів щирого покаяння. Церква у сьогоднішній день заохочує всіх вірних через посередництво цього моління зробити певний підсумок свого духовного життя, а відтак перепросити Бога за всі провини.

Утреню з поклонами своїм співом супроводжували учасники хору Івано-Франківської духовної семінарії імені священномученика Йосафата.

Читайте також: Курс на 15 квітня: скільки коштує валюта сьогодні

Категорії
Життя
Новини
Loading...