Прикарпатка створює унікальні писанки. ФОТО

Унікальні писанки створює жінка з Прикарпаття Уляна Лінди-Варцаб’юк. Уляна народилася 10 січня 1971 року в мальовничому селі Космач, що на Гуцульщині. Ще маленькою дівчинкою...

Унікальні писанки створює жінка з Прикарпаття Уляна Лінди-Варцаб’юк.

Уляна народилася 10 січня 1971 року в мальовничому селі Космач, що на Гуцульщині. Ще маленькою дівчинкою Улянка дуже любила малювати квіти і створювати квіткові композиції в малюнках. 1988 року вступила до Прикарпатського університету ім. В.Стефаника на художньо-графічний факультет, який успішно закінчила в 1993 році та на відмінно захистила дипломну роботу на тему “Писанки регіонів України та діаспори”, повідомляють на сторінці Української Діаспори Світу / Ukrainian diaspora in the world.

З 1993 по 2000 рік працювала у Космацькій середній школі вчителем малювання, креслення та художньої праці, в вільний час займалася декоративно-прикладним розписом, живописом та писанкарством. В 2000-2002 роках працювала в Польщі художником-реставратором на відновленні барокового палацу в містечку Пемпово. Там працювала над проектуванням та виконанням настінних розписів, а також працювала з позолотою. В 2001 році в Ліхеню – місце релігійного культу, центр паломництв де розташований найбільший храм в Польщі, сьома за висотою в Європі, та одинадцята в світі вежа, в комплексі базиліки, 141,5 м., на якій було виконано позолоту.

З 2002 року працює в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського (м. Коломия) на посаді художника-реставратора. Навесні 2011 року майстриню було запрошено працювати до Прикарпатського університету ім. В.Стефаника на посаду викладача кафедри декоративно-прикладного мистецтва Інституту мистецтв.

Зараз майстриня займається декоративно-прикладним розписом, але найбільш за все любить розписувати писанки, писаночки, різної форми та тематики. Проживає в Івано-Франківську, одружена, в її чудовій сім”ї і дорослі і діти люблять малювати і творити мистецьку красу.

Читайте також: На Прикарпатті прогнозують сильні заморозки

Категорії
Життя
Новини
Loading...