Упродовж тижня 14 калуських ліцеїстів навчалися писанкарству. ФОТО

У народі кажуть: «Допоки пишуть писанки, доти буде світ, а коли перестануть, тоді світ скінчиться». Допомогти довше існувати цьому світові вирішили 14 ліцеїстів, які...

У народі кажуть: «Допоки пишуть писанки, доти буде світ, а коли перестануть, тоді світ скінчиться».

Допомогти довше існувати цьому світові вирішили 14 ліцеїстів, які є учасниками гуртка «Палітра» під орудою Наталії Забрицької, учителя образотворчого мистецтва, інформують “Вікна” з посиланням на Калуський ліцей імені Дмитра Бахматюка.

Тож, упродовж тижня, що минає, в ліцеї відбувався майстер-клас із писанкарства – виготовлення великодніх писанок за допомогою техніки малювання гарячим воском, яка збереглася в народних традиціях ще з часів Київської Русі.

На всіх етапах процесу Наталії Забрицькій вдавалося створити особливу атмосферу священнодійства, пробудити бажання світлими думками і творчою працею долучитися до вселенського свята Великодня. Гуртківці не просто писали орнаменти, а й вивчали мову символів, кожен із яких має свій сакральний зміст.

Учителька упевнена, що процес створення писанки безперервний, бо учні згодом можуть навчити робити це своїх близьких та знайомих, а вони, в свою чергу, інших. І так по колу, адже світ існуватиме, допоки пишуться писанки…

Читайте також: Синоптики розповіли, коли настане потепління

Категорії
Культура
Новини
Loading...