У Старуні відбудуться нічні молитовні чування

Страсний тиждень (Страсна Седмиця) – час, що передує Великодню і розпочинається відразу після Вербної (Квітної) неділі. Усі дні його присвячені спогадам про останні події...

Страсний тиждень (Страсна Седмиця) – час, що передує Великодню і розпочинається відразу після Вербної (Квітної) неділі. Усі дні його присвячені спогадам про останні події в житті Ісуса, яким надається велике значення: дискусії Христа в Храмі Єрусалиму з членами синедріону, Тайна Вечеря та Страсті Господні. Кожен день тижня називається Великим. Церква у цей час приписує дотримання особливо суворого посту. Високий ранг Страсного (Великого) тижня або Великої Седмиці у літургії Церкви не допускає жодних інших відзначень і урочистостей.

Про це інформують у пресслужбі Паломницького центру.

У ніч з 28 на 29 квітня в Паломницькому центрі «Симеон Лукач», що в с. Старуня, Богородчанського району, відбудуться традиційні нічні чування. Цього разу проповідником буде о. Ігор Посоленик з Бучацької Єпархії УГКЦ. Як і раніше, вони пройдуть в режимі онлайн.

Традиційно нічні моління розпочнуться о 19:00 год. молитвою Вечірні. Опісля паломники також помоляться молебень до блаженного Симеона Лукача. Серед іншого в програмі чувань заплановані молитви на оздоровлення та благословення мощами нашого блаженного Симеона.

Окрім того, всі присутні візьмуть участь у молитві на Хресній Дорозі. В часі Страсного тижня, коли в особливий спосіб дивимося на Ісуса, який добровільно переносить муки, зневагу, засуд та розп’яття, для кожного є надзвичайно важливо також єднатися з нашим Господом, роздумуючи над власним життям.

Кульмінацією нічних чувань традиційно стане Божественна Літургія.

Читайте також: Українці претендують на 4 медалі у перший день фіналів чемпіонату Європи з боротьби

Категорії
Життя
Новини
Loading...