У Франківську випустили на волю понад сотню врятованих кажанів. ВІДЕО

У міському парку імені Тараса Шевченка, що в Івано-Франківську, випустили на волю понад сотню врятованих кажанів, яких знайшли взимку під час ремонтів будинків. Тоді...

У міському парку імені Тараса Шевченка, що в Івано-Франківську, випустили на волю понад сотню врятованих кажанів, яких знайшли взимку під час ремонтів будинків. Тоді вдалось врятувати більше 200 рукокрилих. Утім, частину вже випустили в інших українських містах. Тепер дійшла черга і до Івано-Франківська.

Червонокнижні кажани – руді вечірниці – один з наймасовіших видів рукокрилих в Україні. У них густе хутро, короткі вушка та великі крила, передає “РАІ”.

Торік у грудні під час ремонтів у будинках Івано-Франківська знайшли більше двох сотень цих кажанів. Тоді частина рукокрилих загинули від перехолодження, інших – поселили у Галицькому національному парку та у Центрі реабілітації рукокрилих у Харкові.

У Галицькому парку за кажанами доглядала Мар’яна Рарик. Щовечора жінка їх годувала за допомогою пінцету, тільки аби вони вижили. Пережити зиму вдалось, тому 115 кажанів готові повертатись у природу.

Читайте також: Вихованці Сопівського шкільного лісництва долучилися до прибирання та благоустрою свого села. ФОТО

Категорії
Життя
Новини
Loading...