Із 49 захисних споруд цивільного захисту у Франківську більше половини — непридатні. ФОТО

В Івано-Франківську менше половини із 49-ти захисних споруд цивільного захисту придатні для використання. Вони призначені лише для працівників організацій та підприємств, на території яких...

В Івано-Франківську менше половини із 49-ти захисних споруд цивільного захисту придатні для використання. Вони призначені лише для працівників організацій та підприємств, на території яких розташовані.

Про це повідомив заступник начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Михайло Ковбас. Куди, у разі необхідності, можуть заховатися інші жителі Франківська та який вигляд мають захисні споруди й укриття, з’ясовувало Суспільне.Із 49 захисних споруд цивільного захисту у Франківську більше половини — непридатні

Захисну споруду цивільного захисту на території підприємства “Івано-Франківськголовпостач” побудували приблизно у 80-х роках минулого століття. Зараз приміщення затопило, через це воно непридатне для використання.

“Із самого початку, коли я сюди прийшов, а це було давно, зробили насос одразу для відкачування. Тут були люди, обслуговували це все, фарбували. Тут було постійно це — грунтові води. Ми ставили пломби, ізолювали, воно пробивало в інший бік. Тоді ми виклакали БТІ. Вони приїхали, все обстежили і видали нам довідку, що для захисту людей бомбосховище не годиться”, — каже в.о. гендиректора ПрАТ “Івано-Франківськголовпостач” Богдан Жигалюк.

Із 49 захисних споруд цивільного захисту у Франківську більше половини — непридатні

Ця захисна споруда розрахована на 200 людей, у ній можна перебувати дві доби. У підземній будівлі є меблі, інвентар, санвузол, централізоване та автономне водопостачання. На прохання фахівця з цивільного захисту, з міркувань безпеки, ми не вказуємо установу, до якої належить приміщення.Із 49 захисних споруд цивільного захисту у Франківську більше половини — непридатні

Із 49 захисних споруд цивільного захисту, які є на території Івано-Франківська, 12 повністю придатні, а 11 – обмежено придатні, каже заступник начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Михайло Ковбас.

За його словами, такі захисні споруди перебувають у власності організацій та підприємств, на території яких розташовані та розраховані лише для їхніх працівників: “Щодо населення нашого міста ніколи не передбачався захист у сховищах. Населення наше підлягало у свій час евакуації з міста в інші райони нашої області. У даний час ця норма знята. У випадку настання певних надзвичайних ситуацій, ми сподіваємося, що таких не доведеться нам пережити, то ми мусимо заховуватися у найпростіших укриттях. А це є підвальні приміщення, швидко споруджувальні захисні споруди”.Із 49 захисних споруд цивільного захисту у Франківську більше половини — непридатні

За словами Михайла Ковбаса, у 2014-му році управління з питань надзвичайних ситуацій обстежувало міські будинки. Тоді склали список із майже чотирмастами адресами, за якими підвали, у разі необхідності, можна використовувати для укриття. Тоді ж на будинках намалювали спеціальні покажчики.

Суспільне відвідало 8 будинків міста, де є підвали, які мали би використовуватися, як укриття. На жодному із них таких позначок не побачили. Мешканці цих будинків, з якими ми поспілкувалися, про таке призначення не знали. Михайло Ковбас каже, наступного тижня планують знову обстежувати стан підвалів будинків.

Читайте також: В Івано-Франківську трапилася ДТП

Категорії
Місто
Новини
Loading...