Прикарпатські ліцеїсти передали бійцям на передову великодні подарунки. ФОТО

25 великодніх подарунків для українських захисників на Донбасі підготували учні Яблунського ліцею Солотвинської ТГ, що на Івано-Франківщині.  Про це розповіла президентка учнівського самоврядування навчального...

25 великодніх подарунків для українських захисників на Донбасі підготували учні Яблунського ліцею Солотвинської ТГ, що на Івано-Франківщині. 

Про це розповіла президентка учнівського самоврядування навчального закладу Марія Смалюх, пише “Суспільне Карпати”.

У межах проєкту “Спільно Сильно” учні та педагоги ліцею впродовж 5-ти днів пошили 25 кишенькових аптечок воїнам, спекли 25 пасок, наліпили близько 50-ти літрових відер вареників, щоб підготувати великодні подарунки бійцям російсько-української війни.

“Щоб заповнити аптечки, наші учні їздили по всьому району, зверталися до аптек по допомогу, бувало, й до перехожих та місцевих підприємців. До цього проєкту ми залучили велику кількість людей, тож хочемо усім подякувати. Однак, насамперед, – нашим воїнам, які оберігають наш мир та спокій”, – каже Марія Смалюх.

Волонтерством учні та вчителі Яблунського ліцею займалися і раніше – допомагали бійцям на Сході.

“Проте за такий масштабний проєкт взялися вперше. На втілення ініціативи було дуже мало часу – всього 5 днів. Тому докладали усіх зусиль, щоб ми встигнути реалізувати те, що задумали”, – розповідає Марія Смалюх.

Учні та педагоги Яблунського ліцею підготували 25 великодніх пакунків для захисників. У кожен з них поклали паску, вітальні листівки та малюнки, по три яблучка в честь назви команди волонтерів “Яблунька”, кишенькову аптечку, пошиту власноруч, відерко вареників. 23-го квітня подарунки передали волонтерам з Богородчан. І вони відвезли пакунки на Схід.

“Ми не забуваємо про загиблих героїв і в пам’ять про них висадили яблуневий сад, який буде нагадувати наступним поколінням, що Герої не вмирають, а стають ангелами, захисниками рідної землі там, у Вічності. Як яблуневий цвіт, що є символом невинності і миру, так і вони будуть світити з небес молитвами українському народу”, – розповідає директорка ліцею Ксенія Данилюк.

25-го квітня учні та вчителі Яблунського ліцею отримали подяку від бійців.

Читайте також: Рятувальники ліквідували пожежу господарської споруди у Калуші

Категорії
Життя
Новини
Loading...