Вимагав хабарі з підприємців: СБУ затримала митника

За даними слідства, фігурант вимагав з імпортерів гроші, за що обіцяв в майбутньому їх не чіпати. Допомагали йому брокери з інших митниць. Представники спецслужби...

За даними слідства, фігурант вимагав з імпортерів гроші, за що обіцяв в майбутньому їх не чіпати. Допомагали йому брокери з інших митниць. Представники спецслужби вчасно дізнались про цю схему.

Служба безпеки України та Державне бюро розслідування затримали одного з головних митників, який вимагав хабарі з імпортерів. В обмін на гроші він обіцяв підприємцям не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення їхніх товарів.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

За даними правоохоронців, для реалізації своєї “схеми” посадовець залучив декількох митних брокерів з митниць Івано-Франківської та Закарпатської області. Один із них особисто передавав хабарі від підприємців.

Правоохоронці задокументували чотири факти отримання фігурантами хабарів. Організатора “схеми” та посередника затримали “на гарячому”, коли було одержано черговий транш.

Наразі вирішується питання про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Фігурантам загрожує 10 років увʼязнення з конфіскацією майна.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...