Держслужбовцям і військовим заборонили використовувати Telegram на службових пристроях

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) на засіданні 19 вересня ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах...

Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) на засіданні 19 вересня ухвалив рішення обмежити використання месенджера Telegram в органах державної влади, військових формуваннях та на об’єктах критичної інфраструктури.

Йдеться саме про службові пристрої, а не про приватні, уточнила пресслужба НКЦК у коментарі Forbes Ukraine.

Деталі

  • Ключовою темою засідання було обговорення загроз національній безпеці, повʼязаних із використанням месенджера Telegram.
  • Російські спецслужби мають доступ до особистого листування користувачів Telegram, навіть видалених повідомлень, а також їх персональних даних, заявив начальник ГУР Кирило Буданов.
  • «Я завжди виступав і виступаю за свободу слова, але питання Telegram – це питання не свободи слова, це питання національної безпеки», – наголосив він.
  • Представники СБУ та ГШ ЗСУ зазначили, що Telegram активно використовується ворогом для кібератак, розповсюдження фішингу та шкідливого програмного забезпечення, встановлення геолокації користувачів, корегування ракетних ударів тощо.
  • Для мінімізації цих загроз було прийнято рішення заборонити встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури, йдеться у повідомленні.
  • Виняток – особи, для яких використання цього месенджера є частиною службових обовʼязків.
  • «Йдеться саме про службові пристрої, а не про приватні», – уточнила пресслужба НКЦК у коментарі Forbes Ukraine. Секретар РНБО Олександр Литвиненко наголосив, що саме службове листування є одним з основних джерел втікання інформації.
Категорії
Новини
Новини
Loading...